Paris Saint-Germain - Borussia Dortmund, voetbalweddenschappen
Paris Saint-Germain - Borussia Dortmund, voetbalweddenschappen

Paris Saint-Germain – Borussia Dortmund: de Parijzenaars zijn duidelijk favoriet

Odds op: 15/09/2023

De 1e speeldag in de groepsfase van de UEFA Champions League. Paris Saint-Germain neemt het thuis op tegen Borussia Dortmund. De wedstrijd staat gepland voor dinsdag 19 september om 21.00 uur. Het Parc des Princes is het decor voor deze wedstrijd.

De race om de grootste prijs in het clubvoetbal is weer begonnen, met 32 teams die hun reis naar continentale glorie aanvangen. Europa’s elite begint met hun krachtmetingen in acht groepen van vier, waarbij de top twee doorgaan naar de knockoutfase in het begin van 2024.

Op dinsdag kijken we uit naar PSG tegen Dortmund, opnieuw de kans om Kylian Mbappé in actie te zien. De Fransman maakte deze zomer geen overstap naar Real Madrid en heeft nu nog een kans om te winnen met het team uit Parijs. Maar Dortmund zal geen gemakkelijke tegenstander zijn.

Wedden op PSG – Dortmund. Paris Saint-Germain is duidelijk favoriet beschouwd om deze Champions League-wedstrijd te winnen.

PSG zonder sterren Messi en Neymar

De odd voor een overwinning van de thuisploeg staat op 1.63.

PSG begint aan zijn 12e opeenvolgende deelname aan de Champions League en is in elk van de vorige 11 edities doorgestoten naar de knockoutfase (sinds 2012/13). Ze werden voor het laatst in de eerste ronde uitgeschakeld in 2004-05. De Parijzenaars hebben slechts één van hun laatste 33 thuiswedstrijden in de groepsfase van de Champions League verloren (26 overwinningen en zes gelijke spelen), met die ene nederlaag tegen Manchester United in oktober 2020. Sindsdien zijn ze ongeslagen in hun laatste acht thuiswedstrijden in de groepsfase, waarvan ze er zeven hebben gewonnen.

De aanval van PSG wordt aangevoerd door de briljante Kylian Mbappé, die in vijf van de laatste zeven Champions League-thuiswedstrijden de score opende. Onder leiding van manager Luis Enrique, die een indrukwekkend winstpercentage van 73% heeft in de Champions League, belooft PSG een geduchte tegenstander te zijn.

Een makkelijke overwinning voor PSG? Zet in op ‘PSG / PSG’ en win 2.45 keer je inzet terug.

Wedden op de Champions League doe je bij bwin

Dortmund met Belg Julien Duranville op de lijst

De odd voor een overwinning van de uitploeg staat op 4.80.

Borussia Dortmund heeft de knockoutfase van de Champions League bereikt in acht van hun laatste tien deelnames, met uitzondering van de seizoenen 2017/18 en 2021/22. Vorig seizoen verloren ze slechts één van hun zes groepswedstrijden in de Champions League, met een nederlaag van 2-1 tegen uiteindelijke winnaars Manchester City. Dortmund speelde elk van hun laatste drie groepswedstrijden gelijk in dat seizoen.

In de aanloop naar dit duel heeft Dortmund een minder vorm getoond, met één overwinning en twee gelijke speler in hun eerste drie wedstrijden in de Bundesliga. Hun aanvalsfront wordt versterkt door getalenteerde spelers zoals Youssoufa Moukoko en Sébastien Haller. Het vermogen van Dortmund om te presteren op het grote podium van de Champions League zal een cruciale factor zijn in deze ontmoeting. De Belg Julien Duranville staat op de Champions League-lijst en krijgt mogelijk minuten tegen PSG.

Kan Dortmund iets pakken in Parijs? Zet in op ‘X of Dortmund’ en win 2.20 keer je inzet terug.

Toon andere wedopties

X