regulatory-en

Wedden op de Ligue 2

Voetbal
Resultaat 1X2
Meer/minder dan
Vandaag
1
X
2
Doelpunten
Meer dan
Minder dan

Ligue 2 Frankrijk

De Franse tweede klasse is beter bekend als de Ligue 2. Vanaf het seizoen 2024/25 zal die nog maar uit 18 teams bestaan. Tijdens een regulier seizoen speelt elk team thuis- en uitwedstrijden, en na het seizoen worden play-offs gespeeld voor de promotie naar de Ligue 1 en de degradatie naar National.

Wedden op het Ligue 2-kampioenschap

De eerste twee plaatsen in de Ligue 2 profiteren van een automatische stijging naar de Ligue 1. Tussen de derde, de vierde en de vijfde zijn er play-offs waarin de winnaar het opneemt tegen een Ligue 1-team om de promotie af te dwingen naar de hoogste Franse afdeling. Historisch gezien zijn de Ligue 1 / Ligue 2 play-offs sinds de introductie in 2016 grotendeels in het voordeel van het team uit de Ligue 1 geweest, op een enkele uitzondering na.

Onderaan het klassement dalen de laatste twee rechtstreeks af naar de derde klasse en speelt de achttiende een barrage-wedstrijd om de afdaling te vermijden. Wed op de Franse derde klasse bij bwin.

Een degradatie is slecht nieuws voor de club aangezien de spelers in de derde klasse geen professionals meer zijn.

Welk team domineert het kampioenschap?

De Ligue 2 staat bekend als een zeer fysiek kampioenschap. De overheersende factor is de atletische bouw van de spelers, of het nu gaat om kracht of snelheid.

Nieuwe teams die in deze divisie terechtkomen, hebben vaak moeite om zich aan te passen tijdens de eerste duels van de competitie; vooral voor teams die net gedegradeerd zijn en het niet gewend zijn om voor elke bal te vechten.

Deze reeks blijft echter een geweldige springplank voor jonge spelers om zich te tonen, aangezien de plaatsen in de Ligue 1 eerder gereserveerd zijn voor ervaren spelers.

Aanbevolen weddenschap op het kampioenschap

De meest voorkomende scores in de Ligue 2 zijn overwinningen met één doelpunt verschil (1-0 en 0-1) en gelijkspel (0-0 en 1-1). Met een gemiddelde van 2,16 goals is het aantal goals voor een kampioenschap in de tweede klasse erg laag.

Een aanbevolen weddenschap is een wedstrijd met minder dan 2,5 doelpunten. De Ligue 2 is een van de kampioenschappen met de minste goals in Europa. Slechts 38% van de wedstrijden heeft meer dan 2,5 doelpunten in de Ligue 2. Plaats voetbalweddenschappen op alle voetbalcompetities die beschikbaar zijn op bwin.

Media

Selecteer of van de lijst met live evenementen om de media te bekijken.

Geen weddenschappen geselecteerd!
Blader door uw Sportbbooks en selecteer weddenschappen door op de quoteringen te klikken
Geld storten
Sluiten