FIFA 20: hoe het beste Ultimate Team hebben
FIFA 20: hoe het beste Ultimate Team hebben

FIFA 20: hoe het beste Ultimate Team hebben

Degenen die al een exemplaar van FIFA 20 hebben aangeschaft zijn zeker al begonnen met spelen en beheersen waarschijnljk al de gameplay. Maar hoe de markt omtrent het Ultimate Team werkt is een ander paar mouwen. Weten wat te doen is hier heel belangrijk als je ver wilt raken.

Weten wie – en wanneer – te kopen of te verkopen kan een enorm verschil maken gedurende een seizoen en heeft een groot impact op de kwaliteit van de spelers die je je kunt veroorloven.

We hebben daarom de duurste spelers in elke competitie geanalyseerd en ontdekten enkele koopjes. We converteerden ook de waarde van de spelers in echt geld om zo duidelijker te zien hoe je het budget van je Ultimate Team beheert.


INFOGRAFIC

Hoewel je geen echt geld kunt uitgeven op de transfermarkt van FIFA, kun je wel pakketten kopen met Coins (die je in het spel kunt verdienen) of FIFA-punten (die je in de online shop kunt kopen).

We hebben een wisselkoers tussen de munten en echte euro’s berekend met behulp van de PlayStation-versie van het spel, waarbij een gouden pakket je 5.000 munten of 100 FIFA-punten kost. De laatste kan worden gekocht voor 79 cent, wat betekent dat elke 1.000 munten die je in het spel uitgeeft effectief een echte waarde van iets minder dan 16 cent heeft.

Deze berekening laat ons toe de echte waard te ontdekken

Aan de hand van deze berekening kunnen we een echte waarde toewijzen aan elke spelerskaart van het spel Ultimate Team op basis van het aantal munten dat ze kosten op de transfermarkt in FIFA 20.

Wat zijn de duurste teams die je kunt bouwen?

Over het algemeen zijn de duurste FIFA 20-kaarten de iconische spelers – kaarten die legendarische spelers uit de voetbalgeschiedenis vertegenwoordigen – die zelfs een ster zoals Eden Hazard, die op de cover staat, goedkoop doen lijken. De line-up van dit jaar bevat Pelé en Ruud Gullit en toch konden we nog een goede 11 samenstellen. Deze kost iets minder dan 4.500 euro in echt geld.

We hebben dezelfde methode gebruikt om het beste team samen te stellen voor elk van de vijf grootste Europese competities. Het duurste Premier League kost je 500 euro. Verdediger en superster Virgil van Dijk kost je al 80 euro. Alhoewel het algemene nivau in de Ligue 1 een stuk lager ligt duwt de aanwezigheid van Kylian Mbappé en Neymar – beiden meer dan 100 euro – de prijs van de duurste startelf naar bijna 300 euro.

Hoeveel moet je uitgeven… en wanneer?

De beste teams kosten veel, maar het goed nieuws is dat je er wel kunt in slagen een respectabel team te bouwen voor veel minder geld. Een gemiddelde speler met een rating van 84 kost slechts ongeveer 2,5 euro. Terwijl spelers met een rating van 82 meestal rond de 0,75 euro kosten. De Ultimate Team prijzen stijgen exponentieel naarmate je spelers met de hoogste scores wil kopen. Een speler met een rating van 88 kost je gemiddeld 20 euro.

Er is echter een eenvoudige manier om de beste spelers veel betaalbaarder te maken: de nodige hoeveelheid geduld opbrengen. We volgden de prijsevolutie van elke spelerskaart in onze duurste teams tijdens het spel van vorig jaar en we observeerden in alle gevallen een duidelijke neerwaartse trend.

Bijvoorbeeld ,enkele van de duurste spelers uit de Premier League zouden bijvoorbeeld iets meer dan 400 euro hebben gekost bij de lancering van FIFA 2019, maar tegen April zou dezelfde groep spelers je maar 177 euro kosten en vorig maand nog maar 57 euro.

Het aantal duurste spelers in de Premier League zou bijvoorbeeld iets meer dan £ 400 hebben gekost bij de lancering van FIFA 19, maar in april zou de gecombineerde marktwaarde zijn gedaald tot ongeveer £ 177 en vorige maand slechts 57 £.

De transfermarkt neigt altijd een stuk te dalen wanneer de spelerskaarten van het nieuwe jaar beschikbaar zijn.

Wie zouden de verborgen parels in FIFA 20 kunnen zijn?

De transfermarkt in het spel is een ongelooflijk efficiënte indicator om te zien welke spelers beter zijn dan hun algehele rating doet vermoeden – hun Ultimate Team-prijzen zullen snel boven het gemiddelde stijgen als slimme managers ze gaan opzoeken.

Om jou te helpen de juiste keuzes te maken hebben we elf spelers uitgepikt voor elk van de vijf grootste Europese competities, maar deze keer kozen we voor de duurste spelers met een rating onder 83.

Hoewel je meer dan 30 euro nodig hebt om een Premier League team samen te stellen en 25 euro nodig hebt om hetzelfde te doen in La Liga zijn de andere drie competities een stuk betaalbaarder. Een Ligue 1 team kost zelfs minder dan 7 euro.

X