Hoe versla je de markt in FIFA 19 Ultimate Team?
Hoe versla je de markt in FIFA 19 Ultimate Team?

Hoe versla je de markt in FIFA 19 Ultimate Team?

Wie FIFA 19 al heeft, begint de gameplay waarschijnlijk al goed onder de knie te krijgen. Maar de Ultimate Team-markt is een spel op zich: als je het goed speelt, dan levert je het een groot voordeel op.

Door te weten wie je moet kopen of verkopen (en wanneer!), maak je tijdens het seizoen een groot verschil, en heb je meteen invloed op de spelerskwaliteit die je je kan veroorloven.

We hebben de duurste spelers, en enkele koopjes, in alle competities onder de loep genomen, en hun waarde omgezet in echt geld. Zo krijg je meer duidelijkheid bij het beheren van je budget.

In FIFA kan je geen echt geld uitgeven op de transfermarkt, maar je kan wel packs kopen met Coins (die je in het spel verdient) of FIFA Points (die je in de online shop kan kopen). In de PlayStation-versie van het spel – waar een gold pack 5.000 Coins of 100 FIFA Points kost – hebben we een wisselkoers berekend tussen Coins en echt geld – gebaseerd op de spelerskaarten bij de officiële lancering van FIFA 19. Zo zijn we in staat om een echte waarde toe te kennen aan elke spelerskaart.

Wat zijn de duurste ploegen die je kan samenstellen?

Icons zijn de duurste items in het spel. Dat zijn kaarten die legendarische spelers uit de voetbalgeschiedenis vertegenwoordigen. Zelfs Cristiano Ronaldo, als boegbeeld van FIFA 19, lijkt dan – in vergelijking – vrij goedkoop te zijn. Dit jaar behoren onder andere Johan Cruyff en George Best tot de Icons. Voor iets minder dan € 5.700 waren we in staat om een basisopstelling te maken met maximaal één ‘Positie Aanpassen’ per speler.

De Braziliaanse Ronaldo, die vorig jaar een vaste waarde was in de teams van professionele spelers, kost je al bijna € 900. En we hebben ook al een ‘Nu Kopen Prijs’ van 5,2 miljoen Coins voor een Ronaldo-kaart gespot.

Deze methode gebruikten we ook om elftallen samen te stellen voor elk van de vijf grote Europese competities. De Premier League, met al z’n miljoenen, staat op de derde plaats – na La Liga en de Serie A. Zij hebben respectievelijk Messi (€ 140 Messi) en Cristiano Ronaldo (€ 290) in hun rangen. In alle drie deze competities zou je ongeveer € 500 kwijt zijn, terwijl een volledig Bundesliga- of Ligue 1-team aanzienlijk goedkoper uitkomt.

Hoeveel moet je uitgeven, en wanneer?

Ondanks dat de beste teams een aanzienlijke som kosten, is het goede nieuws dat je normaal gezien al een goed team kan samenstellen voor veel minder geld. Gemiddeld kost een speler met rating 84 ongeveer € 2, een speler met rating 82 heb je meestal al voor minder dan € 1. Naarmate een speler een rating van 87 nadert, stijgen de prijzen gigantisch – tot vaak het dubbele op weg naar rating 87.

Maar er is gelukkig een makkelijke manier om topspelers betaalbaar te maken: gewoon afwachten. Wie hielden bij hoe de prijzen van elke spelerskaart in onze duurste teams in FIFA 18 varieerden, en er was telkens een duidelijke neerwaartse trend.

Toen FIFA 18 gelanceerd werd, zou het duurste Premier League-team net iets meer dan € 500 gekost hebben. In januari was de gecombineerde marktwaarde al gedaald tot € 300 en in juni was dat nog amper € 39.

Natuurlijk is het geen optie om te wachten met spelen tot de zomer, maar toch loont het de moeite om even te wachten als je het moeilijk vindt om Coins bij elkaar te schrapen voor de perfecte speler.

Wie zijn de verborgen pareltjes van FIFA 19?

De transfermarkt in FIFA 19 is een ontzettend efficiënte indicator van wie beter is dan dat hun algemene rating doet vermoeden. Hun prijzen zullen snel boven het gemiddelde stijgen wanneer slimme Ultimate Team-managers erin geïnteresseerd raken.

Om je te helpen met het samenstellen van jouw startformatie, stelden we aan de hand van deze methode een elftal samen voor elk van de vijf grote competities. En dat enkel met de duurste spelers met een rating onder de 83.

Waar je voor een Premier League-team bijna € 60 moet betalen, zijn teams op basis van de andere competities veel betaalbaarder. Een Serie A-team stel je al samen voor minder dan € 12.

 

 

X