regulatory-en

Rally-quoteringen

Het WRC-seizoen vindt plaats over een dozijn rally's van januari tot november, die door vele continenten gaat, zoals Oceanië met de Nieuw-Zeelandse rally, Azië met Japan, Afrika met Kenia en natuurlijk de vele Europese etappes die het grootste deel van de kalender uitmaken.

Van alle WRC-evenementen is de Safari Rally, die plaatsvindt in Kenia, een van de zwaarste en veeleisendste. Het is buitengewoon moeilijk om te finishen, laat staan te winnen, en piloten hebben de neiging om door weer en terrein te worstelen met routes die vaak moeten worden omgeleid.

Wed op WRC

Er bestaan vele vormen van autoracen, elk met hun gepassioneerde fans. De meeste motorsportfans zijn het er echter over eens dat rallysport en racen met open wielen, vooral de vroege Formule 1 series, de zwaarste vormen van autoracen zijn voor coureurs.

Coureurs en hun WRC-bijrijders strijden in races op alle soorten terrein, zoals asfalt, grind en ijs. Hun rijvaardigheid wordt tot het uiterste gedreven.

Tijdens elke rally wordt de race gespreid over drie dagen met verschillende zogenaamde “speciale” etappes. De winnaar is degene die ze allemaal in de minimale hoeveelheid tijd voltooit.

Drie fabrikanten hebben zich minstens tot 2024 verbonden aan het WTC: Toyota Yaris-, Hyundai i20- en Ford Puma. Het zijn geen productieauto's, maar ze zijn gebouwd rond een buizenframe om de veiligheid van de passagiers te vergroten.

Hybride motoren tijdens rally's

Georganiseerd door de FIA, die zich ook bezighoudt met de Formule 1, zijn de nieuwe reglementen die vooral gericht zijn op het gebruik van hybride auto's. Stel je F1-weddenschappen samen op ons online platform voor sportweddenschappen.

Naast de 1.6 turbomotor (380 pk) komt er voor alle auto's een identieke 100 kW elektromotor. Die geeft een powerboost aan het begin van de special, beperkt tot 1000Kj en laadt op tijdens elke acceleratie.

In sommige secties zal het loodsen een groter aandeel hebben dan gebruikelijk. De auto's zullen moeilijker te hanteren zijn omdat ze zwaarder zullen zijn door het gewicht van de batterij en er dus meer inertie is.

Aanbevolen weddenschap WRC

Je kunt gedurende het hele seizoen wedden op rallysport, zoals wie de WRC-titel zal winnen. Het is in de eerste plaats leuk om in te zetten op de bestuurders en de kansen kunnen enorm veranderen.

Twee decennialang hebben de Fransen Sébastien Loeb en Sébastien Ogier alle kampioenschappen gewonnen. Hun aanwezigheid zal nu echter sporadisch zijn op de wereldtournee, nieuwe piloten zouden er dus van kunnen profiteren om de weddenschap aan het einde van het seizoen te winnen.

Om motorsportevenementen met passie te beleven, plaats je best online sportweddenschappen bij bwin.

Media

Selecteer of van de lijst met live evenementen om de media te bekijken.

Geen weddenschappen geselecteerd!
Blader door uw Sportbbooks en selecteer weddenschappen door op de quoteringen te klikken
Geld storten
Sluiten