regulatory-en

Kandidatentoernooi

Om de wereldkampioen schaken uit te dagen, wordt een kandidatentoernooi georganiseerd om de tegenstander te bepalen. Het brengt de grootmeesters van het schaken samen in een cyclus die varieert van twee tot drie jaar.

In totaal spelen acht spelers in het Kandidatentoernooi dat wordt gespeeld in een dubbelronde competitietoernooi. Plaats sportweddenschappen voor elke wedstrijd met opties voor het aantal gespeelde slagen, dubbele kansen en 3Way-resultaten.

Wedden Kandidatentoernooi

Acht spelers kwalificeerden zich, van wie de meesten goed bekend zijn bij schaakgokkers: de Amerikaan Fabiano Caruana; Jan-Krzysztof Duda uit Polen, winnaar van de Wereldbeker; Franse internationale schaakgrootmeester Alireza Firouzja; de Rus Ian Nepomniachtchi, huidige vice-kampioen; en de Azerbeidzjaanse Teimour Radjabov, rechtstreeks uitgenodigd door de Internationale Schaakfederatie (FIDE).

Nadat Karjakin's 6 maanden durende schaakcompetitieverbod een plek had vrijgemaakt voor het Kandidatentoernooi, lanceerde de Chinese GM Ding Liren een succesvolle marathon van gerangschikte spellen om in aanmerking te komen voor het toernooi.

Richard Rapport en Hikaru Nakamura doen mee aan het Kandidatentoernooi nadat Hikaru's overwinning op Andrey Esipenko ervoor zorgde dat de twee als 1e en 2e eindigden in de FIDE Grote Prijs.

Wedden op schaken

Het bestaan van het Kandidatentoernooi dient om de uitdager voor het Wereldkampioenschap schaken te bepalen. Magnus Carlsen is de nummer één gerangschikte speler sinds 2011 en domineert sindsdien de schaakwereld. In februari 2020 had Carlsen een ongeslagen reeks van 120 wedstrijden in standaardtijd controles, een ander record voor de wereldkampioen. Wed op schaken bij bwin.

Schaken wordt erkend als een sport, ook door het Internationaal Olympisch Comité, ook al is het niet vertegenwoordigd op de Olympische Spelen. Schaken vereist fysieke inspanning omdat mentale inspanning zich fysiek manifesteert.

De hoogste titel in het schaken (naast de titel van wereldkampioen) is de titel van grootmeester. Om deze titel te behalen, moet een speler een gevestigde klassieke of standaard FIDE-rating van 2500 behalen en drie grootmeesternormen behalen in een internationale competitie. Eenmaal behaald, wordt deze titel voor het leven behouden.

Aanbevolen weddenschap Kandidatentoernooi

Een aanbevolen weddenschap zou kunnen zijn dat Caruana de meest waarschijnlijke uitdager is om Magnus Carlsen te ontmoeten tijdens het komende FIDE Wereldkampioenschap. Caruana scoorde een indrukwekkende 7,7 met een meest voorkomende score van 8 op 14. Hij won 197 evenementen in de klassieker en nog eens 62 die eindigden in een tiebreak, goed voor in totaal 259 toernooioverwinningen. Een andere aanbevolen weddenschap is om live weddenschappen te plaatsen.

Media

Selecteer of van de lijst met live evenementen om de media te bekijken.

Geen weddenschappen geselecteerd!
Blader door uw Sportbbooks en selecteer weddenschappen door op de quoteringen te klikken
Geld storten
Sluiten