regulatory-en
Schansspringen
Schansspringen
Hoofdweddenschappen

Wedden op schansspringen

Het lijkt wellicht wat tegennatuurlijk om van een enorm steile schans af te glijden en dan honderden meters in het diepe te springen. Schansspringen is echter al sinds 1924 Olympisch en sindsdien gegroeid in populariteit en statuur. De jaarlijkse kalender staat vol met grootse toernooien en het lijkt een spannend seizoen te gaan worden. Bij bwin vindt u geweldige quoteringen als u inzet op één van de vele winterse toernooien, zoals het jaarlijkse FIS wereldkampioenschap, de wereldkampioenschappen Noords skiën, of het Vierschansentoernooi, dat elk jaar plaatsvindt in Duitsland en Oostenrijk.   

Wie zijn de schansspringsterren van vandaag?

Schansspringen vindt zijn oorsprong op de besneeuwde bergtoppen van Noorwegen, waar volgens de legende soldaat Olaf Rye maar liefst 9,5 meter overbrugte. De sport heeft zich sindsdien uiteraard enorm ontwikkeld en hoewel de Noren nog steeds wereldtoppers afleveren, hebben andere landen met eenzelfde passie voor de winterspelen hun eigen talenten voortgebracht. De sterren van dit moment zijn onder andere Ryoyu Kobayashi uit Japan, Oostenrijker Stefan Kraft, Kamil Stoch uit Polen, en Marius Lindvik en Maren Lundby die beiden uit Noorwegen komen. Alles is echter mogelijk in het schansspringen, dus er is altijd ruimte voor een underdog om er met de prijs vandoor te gaan: genoeg reden om niets van de topevenementen te missen dus!

Waarom wedden op schansspringen?

Op het eerste gezicht lijkt schansspringen een vrij eenvoudig concept, maar er is techniek en vaardigheid vereist, en ook de puntenverdeling door een jury maken het een interessante optie voor weddenschappen. Sinds 2015 heeft geen enkele springer een perfecte score behaald en sinds 2005 is de wereldtitel niet meer tweemaal op rij naar dezelfde gegaan. Genoeg mogelijkheden dus om uw favoriet te bepalen en wanneer u bij bwin een weddenschap plaatst op schansspringen, krijgt u sowieso een goede quotering voor degene waarvan u denkt, dat hij zal winnen.

Media

Selecteer of van de lijst met live evenementen om de media te bekijken.

Geen weddenschappen geselecteerd!
Blader door uw Sportbbooks en selecteer weddenschappen door op de quoteringen te klikken
Geld storten
Sluiten