Formule 1 stand
Formule 1 stand

Is er een team dat een revolutie teweegbrengt in de NBA Eastern Conference?

Laten we beginnen met de Toronto Raptors. De huidige kampioenen verloren hun ster en leider Kawhi Leonard maar behielden wel de rest van hun ploeg, inclusief Pascal Siakam en de veelbelovende O.G Anunoby. De kern is er dus nog steeds, en de prestatie van vorig jaar zal een extra motivatie zijn om een reeks overwinningen te behalen.

De Boston Celtics zijn erin geslaagd om hun fans te bekoren met een jonge ploeg vol potentieel. Zelfs het verlies van Kyrie Irving kan een geluk bij een ongeluk zijn, dit omdat de meer ervaren Kemba Walker een betere kandidaat is om de jonge aanval van Jayson Tatum en Jaylen Brown te leiden. Is Kemba echter goed genoeg om Boston naar de halve finales van de Eastern Conference te leiden?

Natuurlijk moeten we ook de voormalige nummer 1 in onze lijst opnemen. De Philadelphia 76ers, geleid door Ben Simmons en Joel Embiid, waren slechts één schot verwijderd van de Conference Finals van vorig jaar, met nog slechts 4 seconden te gaan in Game 7. Het duo heeft een chemie tussen hen en mits ze hun keuzes van buiten de driepuntslijn beter maken zullen de Sixers een team zijn die nog jaren angst zal inboezemen. Ze moeten wel nog steeds de Conference Finals bereiken dit seizoen.

Er is één team waar iedereen bang van heeft, die geleid wordt door de Greek Freak. De Milwaukee Bucks hebben al talloze records gebroken en eindigden vorig jaar op de eerste plaats in hun eigen Conference. Bovendien boekten ze ook de meeste overwinningen in de NBA. Giannis Antetokounmpo is één van de weinige spelers in de geschiedenis van de NBA die een team leidde en schitterende statistieken kan voorleggen zowel op aanvallend als op verdedigend vlak. Vorig jaar misten ze hun kans op de NBA Finals nadat ze verloren van de Raptors in de Finals of the East. De Bucks hebben sinds 1974 geen Conference-titel meer gewonnen (ironisch genoeg, toen de franchise zich in het Westen bevond). Kunnen ze dit jaar het ontbrekend ingrediënt voor succes ontdekken en kan Giannis opnieuw MVP worden?

We mogen ook de Brooklyn Nets zeker niet vergeten. De ploeg is getekend door zijn slechte draftkeuzes en transfers van de laatste tien jaar, maar verraste menige fans met de prestaties van een jong team vorig seizoen. De off-season winnaars, de Nets, brachten zowel Kyrie Irving als Kevin Durant naar Brooklyn. Als Durant niet geblesseerd was, een blessure die hem trouwens mogelijk het hele seizoen aan de kant houdt, dan zouden de Nets één van de grootste favorieten zijn van de Championship. Mogelijk halen de Nets wel de playoffs dit seizoen?

Jarenlang was het winnen van de Eastern Conference onmogelijk; allemaal vanwege één naam: Lebron James. De King, al dan niet in Miami of Cleveland, heeft jarenlang de Conference en de NBA-finale gemonopoliseerd. Het team waar hij voor speelde bereikte acht keer op rij de NBA Finals! Dat betekende dat grote franchises, zoals de Pacers en de Raptors, door de aanwezigheid van King James nooit een kans hadden om enig significant succes te boeken. Sinds hij de Conference verliet, kreeg Toronto niet alleen de bijnaam ‘’LeBronto” vanwege de vele keren dat LeBron hen uit de play-offs hield, maar won het team ook de Eastern Conference en het kampioenschap.

Kan één van deze teams zich tonen dit seizoen en bewijzen dat vorig jaar geen toevalstreffer was, of kan de winnaar van de Western Conference opnieuw als NBA Champions worden aangeduid nog voor de finale wordt gespeeld? Kan de nieuwe NBA-kampioen alsnog uit de Eastern Conference komen?

Houd echter wel een oogje in het zeil… De teams uit de Western Conference maken zeker en vast ook kans op de titel.

X