Formule 1 omdat
Formule 1 omdat

Shootout in de Wild Wild West

Het was lang onmogelijk om de Western Conference te winnen aangezien de Golden State de Conference Finals vijf jaar op rij won. Het nieuw seizoen betekent echter ook het einde van het superteam-tijdperk en maakt de weg vrij voor een nieuwe uitdager in de Western Conference.

De Warriors hebben de Conference jarenlang gemonopoliseerd. Door het hele seizoen tegen sterke teams te moeten spelen, werden ze geleidelijk aan ook harder en meedogenlozer. Hierdoor waren ze telkens opnieuw favoriet wanneer ze de finale bereikten. Ze wonnen drie kampioenschappen, maar verloren er echter ook twee, misschien vanwege hun arrogantie en zelfgenoegzaamheid. Het verlies van Kevin Durant en zelfs de blessure van Klay Thompson zijn zeker en vast zorgwekkend, maar de Golden State blijft één van de favorieten.

Houston stond daarentegen het grootste deel van het reguliere seizoen bovenaan in de Western Conference, maar de spelers waren niet in vorm tijdens de playoffs. Ze realiseerden zich ondertussen dat er iets ontbrak in hun team en de Rockets verruilden daarom hun ster Chris Paul voor een andere All-Star, Russel Westbrook. De tijd zal uitwijzen of dit ook een verstandige beslissing was. Harden verbrak in 2019 tal van records en voerde de NBA aan in 10 aanvallende categorieën.

De MVP van de finale van vorig jaar, Kawhi Leonard, liet verschillende teams wachten voordat hij zijn nieuwe bestemming aankondigde. Hij verraste uiteindelijk iedereen door voor de Clippers te kiezen, die er ook alles aan deden om All-Star Paul George vast te leggen. De odds voorspellen dat zij de nieuwe NBA kampioen worden – ben je het hiermee eens?

Het andere LA-team, de Lakers, trok Anthony Davis aan ten koste van al zijn jeugdspelers. AD is altijd al een speler geweest die bewonderd wordt door nieuwe teamgenoot Lebron James. De King miste de playoffs vorig jaar voor het eerst sinds het begin van zijn carrière. Dit toont aan hoe competitief de Western Conference is; er is zelfs geen plaats voor de beste speler ter wereld. Is hun selectie echter breed genoeg om voor de playoffs te kunnen strijden?

En wat met de rest van de teams? Nou, Denver ziet er solide uit, Portland is niet gemakkelijk om tegen te spelen, de Spurs blijven een competitief team, Dallas is getalenteerd en veelbelovend en Utah lijkt al zijn eerdere probleemgebieden te hebben opgelost. Elk van de 15 teams ziet er klaar uit voor de playoffs. Het is daarom opnieuw helemaal niet eenvoudig om een voorspelling te maken.

De Western Conference is uitzonderlijk sterk. Maar dat wist je al, tenzij je onze analyse van de Eastern Conference nog niet had gezien?

X