Alles wat je moet weten over het nieuwe NBA-seizoen: transfers, hiërarchieën, winstkansen en verrassingen
Alles wat je moet weten over het nieuwe NBA-seizoen: transfers, hiërarchieën, winstkansen en verrassingen

Alles wat je moet weten over het nieuwe NBA-seizoen: transfers, hiërarchieën, winstkansen en verrassingen

Ondertussen is het mooiste en meest spectaculaire basketbalkampioenschap ter wereld, de NBA, terug van start gegaan. De zomermarkt bracht een revolutie teweeg zoals we misschien nog nooit eerder hadden gezien, met een ongelooflijke hoeveelheid talent in de Western Conference. De Eastern Conference is een stuk “armer” met betrekking tot individuele talenten, maar heeft wel twee grote kandidaten voor de titel. Hieronder vind je een overzicht terug, samen met afbeeldingen, om een beter beeld te krijgen van wat we kunnen verwachten van dit seizoen.

NBA 2019/2020, de revolutie, een nieuwe hiërarchie?

Kawhi Leonard, die won maar vertrekt, Joel Embiid die op wraak uit is en Davis die Lebron vergezelt. Veel spelers zijn van shirt verandert in de aanloop van dit seizoen. Hieronder vind je een overzicht per team.

NBA-winnaar, wat de kansen zeggen

Het dilemma van de Lakers

De LA Lakers zijn geen favoriet voor eindwinst. Het team staat bij de bookmakers wel op de tweede plaats (5.00), net achter de Clippers (4.25). Er zijn verschillende redenen voor deze “downgrade”. Natuurlijk heeft de combinatie James-Davis veel potentieel, maar daarnaast raken ze allebei makkelijk geblesseerd. De tandem heeft steeds opnieuw fysieke problemen en Lebron is niet meer de cyborg die hij in het verleden leek te zijn. In december wordt Lebron 35. Het team maakte goed gebruik van de transferperiode om defensief veteranen zoals Bradley en Rondo binnen te halen maar raakte wel een paar jonge talenten kwijt. Alleen Kuzma bleef bij het team. De Lakers hebben genoeg kwaliteit om de play-offs te halen, maar de concurrentie in de Wester Conference is niet te onderschatten.

De Milwaukee Bucks zijn outsiders

De Bucks zijn één van de outsiders bij de bookmakers (6.25). Hoe ver kan Giannīs Antetokounmpo raken? Dat is nog moeilijk in te schatten. Het team heeft maar één grote rivaal voor een plaats in de NBA-finale: Philadelphia (8.50). De 76ers zijn aan het bouwen en dit zou hun jaar kunnen worden. Ze versterkten zich met de 33-jarige Al Horford maar moeten wel rekenen op Ben Simmons als het moeilijk wordt.

Houston (9.00) is heel ambitieus en slaagde erin om een sensationele transfer te verwezelijken. Het duo Westbrook-Harden zal veel tegenstanders de angst inboezemen. Maar niet alle Rocket-fans zijn overtuigd. Er blijven twijfels bestaan over de complementariteit van de twee. Mike D’Antoni heeft de taak de balans te vinden tussen de twee. Als hij hierin slaagt kan de puzzel kloppen.

En de Golden State Warriors? De Blue Nation-dynastie lijkt eindelijk over te zijn, maar Curry kan opnieuw de MVP worden. Het uitzonderlijk seizoen herhalen zal moeilijk worden maar toch hebben de Warriors een kans. Hun odd staat op 11.00.

Hoe zit het bij Utah Jazz?

Ze maken weinig kans om de titel te winnen, hun kansen staan op 15.00. Er is geen enkel team (behalve misschien de Spurs, die in transitie zijn) die zoals hen verdedigen. Wanneer ze de play-offs ruiken begint het team altijd te draaien. Vorig seizoen besloten ze alles in te zetten op de youngster Mitchell. Ze hebben zo veel aanvallend talent verloren. Met Gobert zit het defensief wel heel goed. Dit jaar werd de ploeg aangevuld met Conley en sluipschutter Bogdanovic. Zorgt Utah Jazz voor spektakel dit seizoen?

Blijf actief met de bwin Sports-app. Dompel jezelf onder in de rijkste en meest diverse selectie en blader door de statistieken van ons voetbalsectie om snel de beste weddenschappen te selecteren. Download de app nu.

X