Levante - Real Madrid (La Liga)
Schalke 04 - Leipzig (Bundesliga)

Euro 2020 statistieken: welke clubs doen het goed?

Het uitgestelde Europees kampioenschap voetbal is het sportevenement van deze zomer en iedereen kijkt vol spanning uit naar de volgende wedstrijd van de Belgen.

Er komen nog heel wat spannende wedstrijden aan daarom hebben we de prestaties van elke speler in de groepsfase onderzocht, om zo enkele voorspellingen te kunnen maken over wat we nog kunnen verwachten de volgende weken.

Welke spelers stonden het langst op het veld?

De Premier League is momenteel dominant in het Europese clubvoetbal en de Champions League-finalisten kwamen uit Engeland.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat spelers uit de Engelse eerste klasse ook zo prominent aanwezig zijn op het Europees kampioenschap.

De sterren uit de Premier League stonden samen meer dan 16.000 minuten op het veld. Dit is meer dan 5.000 meer dan de nummer twee: de Duitse Bundesliga.

De Engelse kampioen Manchester City staat op nummer één, met in totaal 2570 minuten en 14 verschillende spelers op het veld.

Drie van hen – Ruben Dias, Aymeric Laporte en Oleksandr Zinchenko – speelden elke minuut van de groepsfase en de troepen van Pep Guardiola zouden nog meer minuten hebben gemaakt mocht Joao Cancelo het toernooi niet hebben verlaten na een positieve COVID-test.

Chelsea en Tottenham zijn de volgende meest vertegenwoordigde Premier League-clubs, hoewel beide teams wel minder minuten hebben verzameld dan Juventus en Bayern München.

De dominantie van het Engelse voetbal beperkt zich ook niet alleen tot de hoogste divisie. Spelers van de Championship hebben samen ook 3.415 minuten op het veld doorgebracht op Euro 2020, de zesde hoogste competitie en meer dan de Franse Ligue 1.

Wiens spelers hebben de meeste doelpunten gemaakt?

Engelse teams krijgen misschien de meeste spelers op het veld, maar ze hebben tot nu toe niet de grootste impact op het toernooi gehad.

Alhoewel spelers uit de Premier League tot nu toe 17 doelpunten hebben gescoord op het EK, hebben die uit de Bundesliga al 22 keer gescoord en spelers uit de Serie A zelfs al 25 keer.

Geen enkele andere competitie zorgde voor meer dan vier doelpunten tijdens de groepsfase.

Juventus is de meest productieve club met zeven doelpunten, waarvan er vijf werden gescoord door Cristiano Ronaldo.

De Italiaanse kampioen Inter doet met zes doelpunten bijna even goed, waarvan er 3 van Romelu Lukaku komen. De spelers van Atalanta doen het ook goed en hebben al vier keer gescoord.

Liverpool staat op gelijke hoogte met Inter, drie van hun zes doelpunten komen van Georginio Wijnaldum.

Blijf steeds up-to-date en volg bwin ook op Instagram, Facebook en Twitter.

X