regulatory-en
Topcompetities
Beachvolleybal - Mannen
Olympische Spelen
1
Beachvolleybal - Vrouwen
Olympische Spelen
1
Alle competities
Beachvolleybal
Beachvolleybal
1 2 - Wie wint?
Wie wint de set?

Beachvolleybal

Beachvolleybal is een van de populairste sporten in de zomer. Het heeft snelle actie, een feestvibe en telegenieke sterren. Plaats sportweddenschappen op ons online platform voor sportweddenschappen.

Wedden op beachvolleybal

Beachvolleybal wordt gespeeld op zand waar de bewegingen langzamer zijn en de verticale spronghoogte korter wordt. Op zand is het moeilijker verplaatsen, waardoor je sneller vermoeid kan raken.

Indoorvolleybal is een krachtspel en zwaardere ballen reizen sneller en kunnen harder worden geraakt. Beachvolleyballen zijn zachter, lichter en iets groter dan zaalballen. Door het lagere gewicht kunnen ze meer in de lucht zweven, waardoor goede spelers het weer in hun voordeel kunnen gebruiken.

Wedden op de Beach Pro Tour

Een groot deel van het seizoen wordt de elite beachvolleybalcompetitie onderbroken door een wereldwijde en jaarlijkse competitie georganiseerd door Volleyball World en de internationale federatie (FIVB), die ook de zaalvolleybaltoernooien beheert. Plaats volleybalweddenschappen bij bwin.

De oprichting van de Beach Pro Tour had een grote invloed op beachvolleybal competities over de hele wereld. Het beachvolleybalseizoen begint traditioneel in maart in Rio en loopt tot eind november in Sydney. Het laatste evenement van het seizoen zal de top 10 teams van het seizoen samenbrengen.

De opvallendste verandering is de eliminatie van het vijfsterrensysteem, dat is vervangen door een circuit met drie niveaus: Elite 16, Challenge en Futures, die allemaal de toepasselijke naam hebben om hun respectieve spelniveaus te vertegenwoordigen.

Elite 16 bevat de top 16 teams ter wereld op basis van punten. Er is geen kwalificatie voor Elite 16, en hoe teams van challenger-niveau naar Elite 16 evolueren, valt nog te bekijken, maar het is duidelijk: het jaar beginnen in Elite 16 geeft zijn voordelen. Het format van de competitie: vier poules van vier die toegang geven tot een enkele eliminatie-eindfase.

De Challenge-groep zal veel groter zijn omdat deze uit 32 teams zal bestaan, waaronder 24 heren- en damesteams, die deelnemen aan een groepsfase met kwalificaties. Tot slot zal de Futures-groep bestaan uit jonge, veelal lokale teams die beachvolleybal ontwikkelen in de betreffende landen.

Wedden op beachvolleybal-evenementen

Elke twee jaar strijden de beste dames- en herenstrandvolleybalparen ter wereld om een kans om gekroond te worden op de FIVB-wereldkampioenschappen beachvolleybal.

De Olympische Spelen zijn erg belangrijk in het leven van elke atleet. Zet in op Olympische Speler voor beachvolleybal voor heren bij bwin. Liefhebbers van beachvolleybal hebben natuurlijk ook de mogelijkheid om te wedden op beachvolleybal voor dames.

Media

Selecteer of van de lijst met live evenementen om de media te bekijken.

Geen weddenschappen geselecteerd!
Blader door uw Sportbbooks en selecteer weddenschappen door op de quoteringen te klikken
Geld storten
Sluiten