regulatory-en

Curling

Curling wordt steeds populairder nu ijsbanen over de hele wereld een recordaantal mensen verwelkomen. Curling was opnieuw een van de meest populaire sporten tijdens de Olympische Winterspelen.

Bij curling draait alles om precisie. Om de winnaar te bepalen, schuiven beide teams stenen over het ijs naar een doelgebied. Dit gebied, het huis genaamd, is gesegmenteerd in vier homocentrische cirkels. Het curlingijs is zo'n 3 centimeter dik en is geen gladde, maar kiezelachtige ondergrond met ijsbulten. De ideale temperatuur voor curling ligt tussen −3°C en −7°C.

In de loop van de tijd verbeterde de kwaliteit van de curling stenen, het ijs en de andere uitrusting geleidelijk. Hierdoor werd curling een discipline waar alles wordt bepaalt door de kracht van de worp en geluk, in een ongelooflijk tactisch en complex spel, dat ook wel het 'schaken op ijs' wordt genoemd. Ook beschikbaar op ons online platform voor sportweddenschappen, plaats weddenschappen op schaken.

Wedden op curling

Het curlingseizoen omvat veel World Curling Tour-evenementen en elite Grand Slam-toernooien. De belangrijkste evenementen zijn de Curling World Cup en de Europese Kampioenschappen.

Het beste nationale kampioenschap is dat van Canada. Het herentoernooi, genaamd The Brier, werd voor het eerst gespeeld in 1927 en wordt nu jaarlijks gehouden, waarbij topteams uit verschillende Canadese provincies worden samengebracht.

Aanbevolen weddenschap curling

Wedden met een handicap is ideaal wanneer een team een aanzienlijk voordeel of nadeel heeft ten opzichte van de tegenstander.

Curling is een van de sporten waarbij teams tot de laatste worp kunnen spelen om de winnaar te bepalen, en in het geval van een gelijkspel na het tiende end wordt een extra beslissend end toegekend. Daarom bieden sportweddenschappen meestal resultaten met slechts twee opties, zonder de mogelijkheid van een gelijkspel. Een andere aanbevolen sportweddenschap is wedden op de winnaar van de wedstrijd, aangezien er slechts twee mogelijke uitkomsten zijn. Plaats sportweddenschappen bij bwin.

Wedden op curling op de Olympische Spelen

De Olympische Spelen trekken veel gokkers uit hun respectievelijke landen. Bij curling ontmoeten tien landen elkaar allemaal in de groepsfase en vervolgens strijden de top vier om de medailles in het herenenkel, damesenkel en gemengd dubbel. Vind alle beschikbare weddenschappen voor de Olympische Winterspelen bij bwin.

Media

Selecteer of van de lijst met live evenementen om de media te bekijken.

Geen weddenschappen geselecteerd!
Blader door uw Sportbbooks en selecteer weddenschappen door op de quoteringen te klikken
Geld storten
Sluiten