regulatory-en

Formule E

Door 11 van 's werelds toonaangevende fabrikanten tegen elkaar op te zetten in stratencircuits, bevordert de Formule E de invoering van duurzame mobiliteit in stadscentra om luchtvervuiling te bestrijden en de effecten van klimaatverandering te verminderen. Plaats autosportweddenschappen op ons online platform voor sportweddenschappen.

De Formule E reist alleen naar dichtbevolkte steden die actief strijden tegen klimaatverandering en het verminderen van luchtvervuiling.

Wedden op Formule E

Formule E is een gemotoriseerde sport met auto's die worden aangedreven door batterijen en een elektromotor. Formule E werd bij de lancering in 2014 de eerste volledig elektrische internationale raceserie voor één persoon ter wereld.

Formule E-auto's hebben een kunstmatig geplaatste cap van ongeveer 335 pk, vergeleken met de 1000 pk van een F1-auto. Elektromotoren zijn gewoon niet zo krachtig of efficiënt als benzinemotoren omdat ze nog nieuw en in ontwikkeling zijn.

Geen enkele Formule E-auto heeft een koppeling. Formule E-racewagens gebruiken echter een versnellingsbak om het vermogen dat de batterij via de motor levert optimaal te benutten. In het eerste seizoen van de Formule E gebruikten alle teams een vijfversnellingsbak.

Als de auto's visueel op elkaar lijken, is dat simpelweg omdat het chassis zelf is gehomologeerd. De teams richten hun R&D-inspanningen in plaats daarvan op de ontwikkeling van andere onderdelen van de auto, zoals de aandrijflijn, versnellingsbak en ophanging.

Formule 1-auto's zijn sneller (wed op Formule 1 bij bwin) maar dankzij de constante technologische innovatie voor Formule E-auto's wordt er grote vooruitgang geboekt.

Wedden op een Formule E-race

Formule E houdt iets minder dan 20 races per seizoen en dat heeft geleid tot titelgevechten die soms tot de laatste ronde van de laatste race duren.

Formule E-coureurs racen allemaal in bijna dezelfde auto's, met dezelfde batterijen en banden. De concurrentiekracht en de stratencircuits zorgen ervoor dat elke race moeilijk te voorspellen is. Elke fase van het seizoen heeft de neiging om verschillende polepositions te genereren, waarbij verschillende coureurs de snelste ronde neerzetten en dit is ook het geval voor podiumplaatsen.

Aanbevolen weddenschap in Formule E

Formule E-auto's zijn bedoeld om wendbaar genoeg te zijn om efficiënt te racen op dunne, bochtige stratencircuits die vaak veel korter en smaller zijn dan een gemiddeld F1-circuit. Formule E-races duren 45 minuten + 1 ronde.

Wedstrijden worden vaak gewonnen door racers die zich een weg naar voor hebben gevochten. Een aanbevolen weddenschap is om live weddenschappen te plaatsen.

Media

Selecteer of van de lijst met live evenementen om de media te bekijken.

Geen weddenschappen geselecteerd!
Blader door uw Sportbbooks en selecteer weddenschappen door op de quoteringen te klikken
Geld storten
Sluiten