regulatory-en

Nascar

Als je motorsportfans aan het einde van de jaren negentig vraagt welke motorsportserie Amerika's favoriet is, is er een duidelijk antwoord: Nascar. Stel je motorsportweddenschappen samen bij bwin.

Dé motorsport in de VS

NASCAR is een extreem populaire sport in de Verenigde Staten, vooral in de zuidelijke staten van het land. Vrijwel elk weekend van het jaar is er een grote race door het hele land die leidt naar het einde van het seizoen wanneer een Nascar Cup-kampioen wordt gekroond.

Nascar bestaat uit drie verschillende series. Dit zijn de Cup-serie, de Xfinity-serie (of Nationwide-serie) en de Truck-serie. De Cup Series is het hoogste niveau, terwijl de Xfinity Series wordt behandeld als de "ondersteunings" -serie en wordt gezien als een testterrein voor de grote competities.

De belangrijkste verschillen zijn een iets kortere wielbasis (105" in plaats van 110"), 100 kilo minder gewicht en een minder krachtige motor. Bovendien worden Xfinity-races op zaterdag gereden, terwijl de Cup Series op zondag worden gereden.

Wedden op Nascar

Nascar-gokkers kunnen wedden op de winnaar van elk van deze races en op de winnaar van het Nascar Cup-kampioenschap. Plaats vanaf nu jouw weddenschappen op de Nascar Cup Series.

De overgrote meerderheid van de races, ongeveer 34 van de 36, wordt gereden op een ovaal circuit, variërend in afstand van 1,6 kilometer tot 3,2 kilometer lang met hellende hoeken. De eerste race van het kampioenschap is traditioneel de Daytona 500 in februari. Het seizoen eindigt in november.

Het eerste deel van het seizoen bestaat uit 26 races. Na deze races kwalificeren de 16 beste coureurs zich voor de NASCAR-play-offs, bekend als de Chase, een serie van 10 races die de Cup Series-kampioen bepaalt.

Aanbevolen weddenschap Nascar

Tijdens een race spelen verschillende factoren een rol om de winnaar te kiezen uit de ongeveer veertig coureurs op de baan. Een ongeval, mechanisch defect of zelfs een fout op de pitstraat kan de winkans van een coureur doen ontsporen.

Omdat opstapelingen heel gewoon zijn, is het een aanbevolen Nascar-weddenschap om te wedden op de winnaar van het seizoen, aangezien deze weddenschappen ook door het jaar heen kleinere schommelingen kunnen hebben. Eén run doet een heel seizoen niet ontsporen tot de start van de play-offs.

Plaats voor motorsportevenementen online sportweddenschappen bij bwin.

Media

Selecteer of van de lijst met live evenementen om de media te bekijken.

Geen weddenschappen geselecteerd!
Blader door uw Sportbbooks en selecteer weddenschappen door op de quoteringen te klikken
Geld storten
Sluiten