regulatory-en

WK Rugby League

Na het uitstel van het evenement in 2021, met de terugtrekking van landen als Australië en Nieuw-Zeeland, hebben de organisatoren van de Rugby League World Cup (RLWC) bevestigd, die voor de zesde keer in Engeland zal plaatsvinden. De volgende editie in 2025 vindt plaats in Frankrijk. Wed op Rugby League op ons online gokplatform.

Wed op de Rugby League World Cup

Een nieuw herzien schema voor het toernooi werd bevestigd door de organisatoren, waarbij het toernooi begint op 15 oktober en culmineert in een finale in Manchester op 19 november, net voor de start van de FIFA World Cup in Qatar

Van de 16 landen die aan de competitie zullen deelnemen, waren er acht automatisch gekwalificeerd voor deelname aan de kwartfinales van de editie 2017. Ze profiteren ook van een plaats in de eerste twee bokalen bij de loting. Dat is een vorm van bescherming om de beste teams in staat te stellen op papier minimaal twee van de drie groepswedstrijden met een favoriete status te spelen.

De overige acht landen moesten door kwalificaties heen, zoals Wales en Frankrijk die de finale van het Europese toernooi bereikten.

Wedden op teams uit de Pacific en Europa zone

De zone Azië-Pacific en Europa hebben elk zeven vertegenwoordigers, de overgrote meerderheid met 14 van de 16 tickets. De laatste twee tickets zijn voor Libanon voor de zone Midden-Oosten en Jamaica voor de zone Amerika. De Pacific-zone en Europa zijn de grootste leveranciers van talent. Alleen landen uit deze twee continenten raakten tot in de halve finales.

De formule voor de Rugby League World Cup is vrij eenvoudig. De eerste twee van de vier poules van vier landen plaatsen zich voor de kwartfinales. Uit de groepsfase raken en je kwartfinale winnen is iets uitzonderlijks, aangezien er sinds 1954 slechts acht landen hebben deelgenomen aan een halve finale.

Aanbevolen weddenschap

Sinds de creatie van het toernooi zijn er slechts drie winnaars en vijf finalisten geweest.

De twee meest favoriete landen zijn Australië, dat 11 World Cups heeft gewonnen, en Nieuw-Zeeland. We zouden een clash tussen deze twee landen in de halve finale moeten vinden als de logica wordt gerespecteerd. Van de vijftien edities hebben slechts drie landen de trofee in de wacht gesleept. Groot-Brittannië heeft drie keer gewonnen, maar sindsdien speelt elk land in het VK sinds 1992 afzonderlijk.

De Australiërs profiteren onder meer van een zeer sterke nationale concurrentie. Wed op de NRL bij bwin.

Media

Selecteer of van de lijst met live evenementen om de media te bekijken.

Geen weddenschappen geselecteerd!
Blader door uw Sportbbooks en selecteer weddenschappen door op de quoteringen te klikken
Geld storten
Sluiten