regulatory-en

Kwalificatie WK Afrika

In plaats van vijf zullen er negen of tien Afrikaanse kwalificatieplaatsen zijn voor het WK 2026, uitgebreid tot 48 teams in de Verenigde Staten, Canada en Mexico.

Het belangrijkste doel van de Confederation of African Football is dat een Afrikaans land het WK wint en deze ambitie ligt nu binnen handbereik. Marokko schreef geschiedenis in Qatar door als eerste Afrikaanse vertegenwoordiger de halve finale te bereiken. Geen enkel team van het Afrikaanse continent heeft het WK nog gewonnen. Plaats weddenschappen op de FIFA World Cup bij bwin.

Wedden op kwalificatiewedstrijden zone Afrika

Aan de start staan 54 landen; na een eerste ronde spelen zesendertig landen gerangschikt van 19 tot 54 thuis en uit. De achttien winnaars gaan door naar de tweede ronde. Het gaat hier meer om het afromen van de slechtste landen, waarbij de tweede ronde veel competitiever is.

Voor de tweede ronde zullen zesendertig teams, bestaande uit de teams gerangschikt 1 tot 18 en achttien winnaars van de eerste ronde, worden verdeeld in negen groepen van vier teams om thuis- en uitwedstrijden te spelen tegen de andere drie landen in de groep. De negen winnaars kwalificeren zich voor het WK en de beste nummer twee kwalificeren zich voor de Intercontinental Qualifiers.

Naast de play-offs is er ook de kwalificatie voor de African Cup of Nations. Plaats AFCON-weddenschappen bij bwin.

Een 10ᵉ plaats voor een Afrikaans land op het WK

Een knock-outtoernooi met zes teams zal plaatsvinden om de laatste twee plaatsen voor de FIFA World Cup te bepalen: deze bestaan uit één team per confederatie, exclusief UEFA, en een extra team uit de confederatie van gastlanden.

Twee van de teams worden geplaatst op basis van de wereldranglijst en deze geplaatste teams spelen om een plaats in de FIFA Wereldbeker tegen de winnaars van de eerste twee knock-outwedstrijden waarbij de vier niet-geplaatste teams betrokken zijn.

Het toernooi van vier wedstrijden wordt gespeeld in een of meer van de gastlanden en wordt gebruikt als testevenement voor de FIFA Wereldbeker.

Aanbevolen weddenschap

Dankzij deze nieuwe kwalificatiemethode zal de eerste van elke groep gekwalificeerd zijn. Tijdens de laatste kwalificatiecampagnes in de Afrikaanse zone moest je als eerste eindigen in je groep en ook nog een finale play-off winnen.

Met deze nieuwe methode is het geen eindsprint meer, maar een marathon. Plaats nu voetbalweddenschappen op ons online gokplatform.

Media

Selecteer of van de lijst met live evenementen om de media te bekijken.