regulatory-en

Spaanse La Liga sportweddenschappen

La Liga Weddenschappen

La Liga is de hoogste professionele voetbalcompetitie in Spanje en het equivalent van de Engelse Premier League.

Het werd ooit gedomineerd door Barcelona (met Lionel Messi) en Real Madrid (met Cristiano Ronaldo), maar de competitie heeft in de afgelopen jaren meer en meer aan concurrentie gewonnen, met Atletico Madrid (nu onder andere met Witsel en Carrasco) die af en toe als favoriet opkomt.

Het verval van Barcelona en Real Madrid heeft andere teams, zoals Real Sociedad, Sevilla en Osasuna, een kans gegeven om de competitie te winnen en dit wordt weerspiegeld in de weddenschappen.

Er is nog nooit een beter moment geweest om te wedden op underdogs met wedopties en odds beschikbaar op alle La Liga wedstrijden.

Snelle links:

- Wedden op La Liga teams - Wedden op het La Liga seizoen - Hoe wed je online op La Liga? - Weddenschappen op de kampioen van La Liga - Soorten weddenschappen op La Liga - Wanneer is het La Liga seizoen? - Hoeveel Champions League plekken heeft Spanje? - La Liga nieuws, weddenschappen en voorspellingen

Wedden op La Liga teams

Een van de ultieme bewijzen van de prestaties van Spaanse teams is dat Barcelona, Real Madrid en Atletico Madrid allemaal regelmatig de finale van de Champions League hebben bereikt in de afgelopen tien jaar.

Ook in de Europa League hebben Spaanse ploegen als Sevilla, Valencia en Villarreal de trofee meermaals in de wacht gesleept. Wedden op Spaanse teams in de Europa League is vaak een goede beslissing geweest voor gokkers.

In het vorige seizoen won Real Madrid de Champions League; in de Europa League waren elf van de laatste negentien winnaars La Liga-teams.

Wedden op het La Liga seizoen

Barcelona en Real Madrid staan weer bovenaan het klassement en de twee locomotieven van het Spaanse voetbal spelen mano à mano om de Spaanse competitietitel. De meest bekeken wedstrijd ter wereld, en ongetwijfeld de wedstrijd waarop het meest wordt gewed, blijft de dan ook de Clásico.

Deze twee meest succesvolle teams in La Liga staan momenteel tien punten voor op de rest van de competitie. En dan zijn er nog de gebruikelijke runners-up, zoals de twee Baskische teams Real Sociedad en Athletic Bilbao, plus Atlético Madrid en Real Betis, die Europese bekerposities innemen.

Onderaan de ranglijst is Cádiz de enige ploeg die dit seizoen nog geen wedstrijd heeft gewonnen. De laatste drie in het klassement degraderen naar de onderste regionen in het volgende seizoen van het Spaanse voetbalkampioenschap.

Hoe wed je online op La Liga?

Wedden op de Spaanse La Liga is hetzelfde als wedden op elke andere voetbalcompetitie. Om jouw weddenschap te plaatsen, open je een account bij bwin sportweddenschappen en stort je op jouw nieuwe rekening.

Bekijk de teams of wedstrijden waarop je wilt wedden - en beslis zelf over de inzetmogelijkheden. Zodra je een beslissing hebt genomen, voeg je deze toe aan jouw betslip, voer je jouw inzet in en bevestig je jouw weddenschap.

Goed geïnformeerd zijn is ook cruciaal voor het plaatsen van een weddenschap, vooral in een zeer competitieve voetbalcompetitie als La Liga, waar er een overvloed aan informatie is.

Weddenschappen op de kampioen van La Liga

Bij bwin sportweddenschappen kan je online weddenschappen afsluiten op de verschillende markten, waaronder:

- LaLiga - Kampioen - LaLiga - Topschutter - LaLiga - Competitiewinnaar zonder Real Madrid en FC Barcelona

Soorten La Liga weddenschappen

Het goede nieuws voor gokkers is dat er vele soorten weddenschappen zijn om uit te kiezen. Hier zijn de meest populaire La Liga weddenschappen:

- Winnaar van de wedstrijd - Beide teams scoren - Totaal aantal doelpunten - Wedstrijdresultaat en beide teams scoren - Rust of einde van de match - Wedstrijdresultaat en totaal aantal doelpunten - Winst of gelijk spel - Juiste score

Wanneer is het La Liga seizoen?

Het Spaanse voetbalseizoen begint midden augustus en duurt tot eind mei, met een tussenseizoen. Dit geeft voldoende gelegenheid om La Liga weddenschappen te evalueren.

Hoeveel Champions League plekken heeft Spanje?

De top 4 teams van La Liga kwalificeren zich voor de UEFA Champions League groepsfase in het volgende seizoen. Winnaars van de Champions en Europa League verdienen ook een plek in de Champions League groepsfase van het volgende seizoen. Als 6 La Liga-teams zich kwalificeren, speelt het 4e geplaatste team in plaats daarvan in de Europa League, aangezien een land maximaal 5 teams kan hebben.

Het 5e elftal van La Liga en de Copa del Rey-winnaar kwalificeren zich allebei voor de groepsfase van de Europa League. Als de Copa del Rey-winnaar ook in de top 5 van La Liga staat, gaat deze plaats naar het 6e La Liga-team. Het 6e (of 7e als het 6e al in de UEFA-competitie staat) La Liga-team kwalificeert zich voor de play-offronde van de UEFA Conference League.

Het aantal Spaanse clubplaatsen in de UEFA-competities wordt bepaald door de plaats van Spanje in de UEFA-landencoëfficiënten, berekend op basis van de prestaties van de teams in de afgelopen 5 jaar. Vanaf het seizoen 2020-21 staat Spanje op de 2e plaats in de UEFA.

Bezoek bwin voor La Liga nieuws, weddenschappen en voorspellingen

Hier bij bwin sportweddenschappen behandelen we de Spaanse La Liga voetbalcompetitie tot in detail. Op onze nieuwspagina vind je een selectie van gegevens zoals weddenschapstips, nieuws en voorspellingen voor verschillende wedstrijden tussen de grootste teams.

Natuurlijk kan je de actie ook live volgen met onze in-play weddenschappen, of informatie bekijken over andere voetbalweddenschappen, waaronder wedstrijden in Copa del Rey, La Liga 2, Premier League, Ligue 1, Bundesliga en Serie A.

Media

Selecteer van de lijst met live evenementen om de media te bekijken.