regulatory-en

Eliteserien

De Eliteserien is de beste voetbaldivisie van Noorwegen. Het kampioenschap, bestaande uit 16 teams, loopt van mei tot december. Vanwege de weersomstandigheden is dit een interessant kampioenschap voor voetbalgokkers, aangezien de Eliteserien in volle gang is tijdens de zomermaanden, wanneer de meeste Europese competities nog stilliggen.

Wedden op de Noorse voetbalcompetitie

De Noorse kampioen bemachtigt een ticket voor de kwalificaties van de Champions League terwijl de tweede en derde in het kampioenschap naast de winnaar van de Noorse Beker rechtstreeks in de Conference League terechtkomen. Het is eerder in derde Europese competitie waarin de Noorse teams kunnen strijden. Het Noorse voetbal krijgt ook een extra ticket om deel te nemen aan Europese teams op basis van fair play-ranglijsten.

Wed op de Europa Conference League, een competitie die voor de komende seizoenen wordt gesponsord door bwin op ons online platform voor sportweddenschappen.

Het hervatten van de competitie in februari is altijd een lastige tijd van het seizoen, aangezien de Noorse teams in de periode tussen de late winter en het vroege voorjaar tijd tekort komen.

Onderaan de ranglijst degradeert de laatste automatisch naar de lagere divisie. Wed op de 1e divisie van Noorwegen, aangezien de 14e en 15e een play-off voor degradatiepromotie spelen tegen de winnaar van de play-offs van de 1e divisie.

Twee teams namen het over van Rosenborg

Met meer dan 25 landstitels is Rosenborg het meest succesvolle team van het Noorse kampioenschap. Rosenborg is het bekendste team op het Europese toneel, met regelmatige optredens in de Champions League en Europa League gedurende meer dan 30 seizoenen.

De afgelopen seizoenen namen Molde FK en Bodø/Glimt het over door het Eliteserien-seizoen telkens in de topposities af te sluiten. Plaats voetbalweddenschappen en sluit je aan bij de gemeenschap van voetbalgokkers over de hele wereld.

Aanbevolen weddenschap op de Eliteserien

2 Seizoenen geleden werden er gemiddeld 3,05 doelpunten gescoord per wedstrijd, waarvan 61% van de wedstrijden met meer dan 2,5 doelpunten. Een aanbevolen weddenschap is daarom om te wedden op veel doelpunten in Eliteserien.

De laatste seizoenen worden steeds meer doelpunten gescoord in de tweede helft. In het laatste seizoen van de Eliteserien viel 58,5% van de doelpunten na rust.

Media

Selecteer of van de lijst met live evenementen om de media te bekijken.

Geen weddenschappen geselecteerd!
Blader door uw Sportbbooks en selecteer weddenschappen door op de quoteringen te klikken
Geld storten
Sluiten