regulatory-en

Wedden op de Tour de France

De Tour de France wordt vanaf de kant van de weg door enorme menigten bekeken en wordt over de hele wereld uitgezonden als een van de ultieme tests van atletisch uithoudingsvermogen. Een deel van de moeilijkheden waarmee wielrenners in de Tour worden geconfronteerd, is dat deze is verdeeld over tijdritten en etappes die zowel vlak terrein als grote stukken bergachtige hellingen beslaan. Op ons online platform voor sportweddenschappen kun je wedden op wielrennen.

Wedden op de Tour de France

De Tour de France, gelanceerd in 1903, was meteen een succes. Deze wielerwedstrijd, ook wel de “Grande Boucle” genoemd, is de meest prestigieuze en moeilijkste jaarlijkse wielerwedstrijd ter wereld.

Deze 23-daagse race van zo'n 3500 kilometer moet strategisch gewonnen worden. De Tour de France is opgedeeld in 21 etappes: 9 vlakke etappes, 3 heuveletappes, 7 bergetappes (waaronder 5 aankomsten op de top), 2 individuele tijdritten en 2 rustdagen. Bijna elke dag wordt er een etappe gereden, die zo'n 225 kilometer beslaat en zo'n vijf en een half uur duurt.

De gemiddelde snelheid van het peloton van zo'n 200 renners bij de start van de wedstrijd op het vlakke ligt tussen de 40 en 45 km/u met een minimumgewicht van de UCI-fiets van 6,8 kg. Plaats sportweddenschappen bij bwin.

Wed op een etappe in de Tour de France

De 21 racedagen zullen wind, kasseien, sprints, heuvels, vijf aankomsten op de top, een vleugje grind en vele kilometers op de fiets bevatten. Naast wedden op het algemeen klassement kan het handig zijn om op een bepaalde etappe te wedden.

Verschillende etappes zijn gunstig voor verschillende soorten wielrenners: van sprintfinish voor de groene trui en aankomsten op de top voor klimmers die mikken op de bolletjestrui, elke formatie in de UCI World Tour heeft een plan voor de dag. Voor de start van elke etappe biedt ons online gokplatform de kansen om in te zetten op verschillende wielrenners.

Aanbevolen weddenschap op de Tour de France

Wielrenners die in de drie grote rondes strijden, eerst met Italië, Frankrijk en dan Spanje (wed op de Vuelta bij bwin) moeten heel goed in vorm zijn, en de Tour de France wordt algemeen beschouwd als het zwaarste sportevenement ter wereld, omdat het niet zomaar een eenmalige race, maar een race elke dag gedurende drie weken.

Een aanbevolen weddenschap op de Tour de France voor het algemeen klassement is om te wedden op de wielrenner die een solide team heeft met loyale luitenants die de aanvallen van andere formaties kunnen beheren om de gele trui zoveel mogelijk te beschermen tot de finish in Parijs.

Media

Selecteer of van de lijst met live evenementen om de media te bekijken.

Geen weddenschappen geselecteerd!
Blader door uw Sportbbooks en selecteer weddenschappen door op de quoteringen te klikken
Geld storten
Sluiten