Welk duo kies jij?
Welk duo kies jij?

Welk duo kies jij?

Van Michael Jordan en Scottie Pippen tot Magic Johnson en Kareem Abdul-Jabbar, de NBA staat altijd bekend om zijn getalenteerde duo’s. Het tijdperk van de ‘‘Big three” is voorbij, misschien voor het eerst sinds Shaquille O’Neal en Kobe Bryant, en de dynamische 1-2 punch in basketbal is helemaal terug. 2019 gaf ons een waanzinnig off-season; een passend vervolg op de finale waarin de underdogs, de Toronto Raptors, een einde maakten aan de dominantie van de Golden State. KD en de Splash Brothers gingen uit elkaar, Anthony Davis kreeg de transfer die hij wilde in ruil voor het grootste deel van de jonge kern van de Lakers, Westbrook had genoeg van de Thunder en Kawhi verliet Toronto als kampioen.

Vlak voor het begin van wat voorbestemd is om een onvoorspelbaar seizoen te worden, kijken we naar enkele van de meest opwindende duo’s die we aandachtig moeten volgen.

Een Europees duo om voor opschudding te zorgen in de competitie. Een gezonde ‘’Unicorn’’ Kristaps naast de Rookie of the Year van vorig seizoen kan dodelijk beslissend worden. Beide spelers hebben een hoog offensief IQ en misschien het grootste groeipotentieel in de Western Conference. Een veelzijdige grote man naast een meedogenloze jonge combo-guard – wees niet geschokt als deze twee uiteindelijk de belangrijkste kracht van de NBA worden.

Kan Dallas kampioen worden?

De Nuggets werden vorig jaar plotseling één van de favorieten om de Western Conference te winnen. Nikola Jokic had een MVP-kandidaat kunnen zijn met zijn veelzijdig offensief spel, en Murray is zijn ideale partner. Jokic is een zeldzame point center en misschien wel de beste passende grote man in de competitie. De Joker had gemiddeld 7,3 assists per wedstrijd, terwijl Jamal Murray gemiddeld 18 punten per wedstrijd pakte, waarmee hij zichzelf positioneerde als één van de veelbelovende jonge sterren van de competitie. Als ze beiden hun verdediging en consistentie verbeteren, wordt dit een krachtig duo in de Western Conference.

Kan Denver zichzelf overstijgen dit seizoen?

De regerende MVP van de competitie zal samen met zijn – vaak over het hoofd gezien – All-Star teamgenoot proberen om de Milwaukee Bucks dit seizoen naar het beloofde land te brengen. De Bucks zijn opnieuw de favoriet om de Eastern Conference te winnen en zullen opnieuw vertrouwen op de Greek Freak. Giannis deed het geweldig vorig seizoen en domineerde aan alle kanten van het veld, terwijl zijn vertrouwde side-kick, Middleton, explodeerde en zijn eerste All-Star optreden verdiende. Nadat hij vorig jaar tekort kwam in de Eastern Conference Finals, zal Antetokounmpo zijn spel moeten uitbreiden en zich moeten bewijzen in de play-offs.

Zet in op de Bucks

“Het proces” is eindelijk voltooid. Zowel Embiid als Simmons zijn niet langer louter jonge talentjes, maar gevestigde All-Stars. Het enorme potentieel van Embiid wordt vaak over het hoofd gezien vanwege zijn blessureleed, terwijl de Rookie van het jaar 2018, Simmons, bijna een superster is. Zonder de waanzinnige Game 7 ‘buzzer beater’ van Kawhi Leonard konden de 76ers makkelijk NBA-kampioen geworden zijn. Met twee toekomstige MVP-kandidaten die het veld delen en uitzonderlijk complementair zijn, met inbegrip van Harris en Horford, konden de Sixers makkelijk de finale gehaald hebben. De enige zorg is het gebrek aan shots van Simmons, omdat hij een open rijstrook nodig heeft om te gedijen en Embiid het grootste deel van de ruimte inneemt. Aangezien beide spelers de vorige nummer 1 Draft picks zijn is het nu tijd om te bewijzen wat ze waard zijn.

Kan Philly zich tonen dit seizoen?

De twee voormalige MVP’s willen hun chemie herontdekken, want ze speelden samen bij de Thunders in 2012. Na het verwisselen van All-Star bewaker Chris Paul voor Russel Westbrook, hopen de Rockets dat Harden en Westbrook nog steeds samen kunnen werken nu ze niet meer dezelfde spelers zijn die ze ooit waren tijdens hun periode in Oklahoma. Beide spelers hebben de neiging om de bal behoorlijk lang in de handen te houden en stonden vorig seizoen in de top 10. Als deze sterren bereid zijn een stapje terug te zetten, wordt Houston een uitdager voor de titel. Met Harden, die een heel offensief seizoen speelde (met gemiddeld net boven de 36 punten per wedstrijd) en Westbrook, die menige verdedigingen terroriseerde met zijn drives, kan het beide kanten uitgaan met dit duo.

Kunnen de Rockets voor spektakel zorgen?

Het seizoen wordt opnieuw geweldig om te gaan volgen. Wie overheerst in LA? Zal KD zijn niveau nog halen? Kunnen de Warriors opnieuw tot in de finale raken?

Volg het allemaal op bwin news.

Vergeet ook #NbaAllDay niet te volgen op bwin’s social media.

X