regulatory-en

Bundesliga basketbal

De Basketball Bundesliga (BBL) is de hoogste professionele basketbalcompetitie voor clubs in Duitsland. De competitie bestaat uit 18 teams die tijdens het reguliere seizoen thuis en uit spelen.

Basketbal is behoorlijk populair in Duitsland - vooral dankzij twee Duitse spelers die geweldige carrières hebben gehad in de NBA: Detlef Schrempf en Dirk Nowitzki.

Naast de competitie strijden alle BBL-teams en lagere divisies ook om de Duitse beker. Wed het hele jaar door op basketbal op ons online platform voor sportweddenschappen.

Wedden op de Basketbal Bundesliga

Een BBL-seizoen wordt gespeeld van september tot ten minste juni en is verdeeld in twee fasen: een kampioenschap gevolgd door een tweede fase met play-offs voor de top acht teams.

Alle drie de rondes van de play-offs worden gespeeld in de beste van vijf wedstrijden, waarbij het hoogst gerangschikte team na de reguliere seizoensranglijst de eerste, derde en vijfde thuiswedstrijd speelt.

Aan de onderkant van de rangschikking degraderen de laatste twee naar de tweede divisie die de ProA wordt genoemd. De derde divisie heet de ProB.

ALBA Berlin, het team uit de Duitse hoofdstad en Bayern München, zijn de twee Bundesliga-basketbalteams die het seizoen regelmatig verlevendigen, vooral wanneer de moordende wedstrijden zich aandienen.

Wedden op Duitse basketbalteams in Europa

De meeste, zo niet alle teams die in de play-offs spelen, kwalificeren zich het volgende seizoen voor een van de vier Europese basketbalcompetities.

Bayern München heeft een langetermijnlicentie om elk jaar EuroLeague-basketbal te spelen. Geen enkel Duits team heeft de finale van de EuroLeague meer gespeeld dan Bayern. Wed op de Euroleague basketbal bij bwin.

Duitse teams hebben de laatste jaren een paar Europese finales weten te spelen met de EuroCup-finale van 2019 voor ALBA Berlin en de FIBA Europe Cup voor Oliver Würzburg in hetzelfde jaar.

In de Champions League (wed op de FIBA Champions League bij bwin) raakten MHP Riesen Ludwigsburg in 2018 en Borse Baskets Bamberg in 2019 bij de laatste vier.

Basketbal Bundesliga aanbevolen weddenschap

Zoals bij de meeste basketbalwedstrijden, is een aanbevolen weddenschap om te wedden op de winnaar met een puntenspreiding. Dit zijn basketbalweddenschappen met een handicap.

Omdat basketbal een sport is waarbij de score constant evolueert volgens het ritme van de wedstrijd, is een andere aanbevolen weddenschap het plaatsen van een live weddenschap.

In voorgaande seizoenen sloten de teams aan de top van de ranglijst het reguliere seizoen af met een totaal van tussen de 2900 en 3100 gescoorde punten en een positief puntenverschil van maximaal +466.

Media

Selecteer of van de lijst met live evenementen om de media te bekijken.