regulatory-en

Giro d'Italia

Dé rondes in het wielrennen zijn de drie grote professionele wielerrittenkoersen: de Giro d'Italia, de Tour de France (wed op de Tour de France bij bwin) en de Vuelta a España.

Wedden op de Giro

Een van de belangrijkste redenen waarom de Giro-Tour dubbel zo zwaar is, is omdat de Giro d'Italia nu een veel zwaardere race is geworden, zowel fysiek als mentaal. Destijds werden de eerste edities van de Giro betwist, zoals de Italianen zeggen, "tutto piano", in een veel langzamer tempo in vergelijking met de Tour.

De roze kleur is gekozen omdat La Gazzetta dello Sport, de sportkrant die de Giro heeft uitgevonden, op roze papier wordt gedrukt. Plaats online sportweddenschappen bij bwin.

De alpiene beklimmingen van de Tour zijn over het algemeen langer dan die van de Giro, maar ook breder en geleidelijker. De beklimmingen in de Giro zijn vaak steil, met drastische hoogteverschillen, waardoor het voor een team moeilijker is om het tempo van de race te beheersen.

Wed op de Giro d'Italia

Een opvallend kenmerk van de Giro d'Italia is de relatieve beknoptheid van veel van zijn etappes, waarvan de langste slechts 201 km is. Ook noemenswaardig is de schaarste aan opeenvolgende bergetappes, om nog maar te zwijgen van het magere aantal tijdritten, met iets meer dan 26 km op het parcours, het laagste sinds 1962.

De route is wel nog steeds gevuld met machtige bergpassen, met oude favorieten in overvloed, van de Etna en Blockhaus in het zuiden tot de Mortirolo, de Pordoi en de Fedaia in de laatste week. De bergetappes 9 Isernia – Blockhaus, etappe 15 Rivarolo – Cogne, etappe 16 Salo – Arpica, etappe 17 Ponte di Legno – Lavarone en etappe 20 Belluno – Marmolada zullen de grootste uitdagingen zijn.

Aanbevolen weddenschap op de Giro d'Italia

De 105e Giro d'Italia begint op vrijdag 7 mei in de Hongaarse hoofdstad Boedapest en wordt drie weken later op zondag 29 mei afgesloten met een individuele tijdrit van 17,1 km door de straten van het hart van Verona.

Het volledige parcours bestaat uit 21 etappes over een afstand van 3410,3 kilometer en een hoogteverschil van meer dan 47.000 meter.

Het is altijd moeilijk te voorspellen wie er in een Giro zal slagen in het algemeen klassement. In de afgelopen vier edities hebben drie verschillende renners een plek op het podium bij de finish ingenomen. Plaats weddenschappen op wielrennen bij bwin.

Media

Selecteer of van de lijst met live evenementen om de media te bekijken.

Geen weddenschappen geselecteerd!
Blader door uw Sportbbooks en selecteer weddenschappen door op de quoteringen te klikken
Geld storten
Sluiten