Wat je moet weten over de NBA Conferences
Wat je moet weten over de NBA Conferences

Wat je moet weten over de NBA Conferences

Wat je moet weten over de NBA Conferences

Als je zelf ook van basketbal houdt, dan ben je waarschijnlijk al vertrouwd met het NBA All-Star weekend. Maar indien je dit niet bekend in de oren klinkt geven we je een korte samenvatting. Het toernooi speelt zich elk jaar af net voor de play-offs en de beste NBA-spelers nemen het tegen elkaar op. Vorig jaar werd het format enigszins aangepast en het Team Lebron nam het zo op tegen concurrent Giannis. Vroeger was het echter zo dat de beste spelers van elke Conference hun kunnen etaleerden en het tegen elkaar opnamen. Wat zijn de statistieken? De Western Conference won 7 van de laatste 9 onderlinge confrontaties.

Voor degenen die niet vertrouwd zijn met de NBA, de competitie is verdeeld in twee conferenties: Oost en West. Elke Conference heeft vijftien teams die strijden om hun respectieve play-offs te bereiken. Hierna volgt een finale in elke Conference en ten slotte een finale om NBA-winst. Elke Conference heeft enkele specifieke componenten, niet alleen zijn geografische locatie maar ook de reputatie van de teams, de prestaties en statistieken van de spelers.

De Western Conference in de NBA is al lange tijd superieur. Dit is zo sinds Michael Jordan met 6 kampioenschappen Chicago verliet, en de Spurs Tim Duncan opstelden. De Western Conference doet het al sinds 1999-00 beter, alleen 2008-09 vormt een uitzondering. Sinds de laatste titel van de Chicago Bulls in 1998 hebben de teams uit de Eastern Conference slechts 7 keer de NBA-titel gewonnen. In diezelfde tijd won de Western Conference 14 titels.

Sinds LeBron naar de Los Angeles Lakers verhuisde heeft de Western Conference niet alleen de beste teams, maar ook de grootste sterren. Elke speler in het All-NBA team van 2018 kwam uit de Western Conference en in 2019 was Giannis Antetokounmpo de enige uitzondering. Terwijl alle sterren in de Western Confernce spelen begint de Eastern Conference er een beetje leeg uit te zien, met uitzondering van KD, Irving en Giannis.

De afgelopen 7 jaar hebben de Western Conference Finals meer aandacht en belangstelling getrokken dan de eigenlijke NBA Finals. De fans noemen ze zelfs de “echte finales”. Of het nu gaat om de Warriors, de Rockets, de Blazers of de Spurs, ze worden allemaal als kanshebber beschouwd om de NBA te winnen, gelijk wie van hen in de finale raakt. Of kan een team uit de Eastern Conference een uitdager worden voor alle sterren uit het Westen?

Wil je de laatste nieuwtjes over de NBA volgen? Dan moet je zeker onze sectie over basketbal volgen op bwin news.

Volg ons ook op de sociale media via #NbaAllDay.

X