regulatory-en

Wedden op de MLS

Er zijn momenteel 27 MLS-franchises waarvan de overgrote meerderheid zich in de Verenigde Staten en een paar in Canada bevinden. Deze zijn onderverdeeld in Eastern Conference en Western Conference.

Elk MLS-team speelt tijdens het reguliere seizoen minstens twee of zelfs drie keer tegen de andere clubs in zijn eigen Conference, maar ook tegen die van de andere Conference in twee of drie ontmoetingen per seizoen.

Het totaal aantal wedstrijden in het reguliere seizoen is 459 wedstrijden, ofwel 34 wedstrijden per franchise.

Het belang van goed presteren in de reguliere competitie

In totaal gaan de zeven beste teams van elke Conference aan het einde van het reguliere seizoen door naar de play-offs.

De eerste van elke conferentie is direct gekwalificeerd voor de halve finales van de MLS, naast het verkrijgen van een ticket om internationale wedstrijden te spelen. Wed op de CONCACAF Zone Champions League bij bwin. Van de tweede tot de zevende worden er play-offs georganiseerd.

De tweede en derde strijden het volgende seizoen om de Leagues Cup; dit is de equivalent van de Europa League van de UEFA-zone die wordt gesponsord door bwin. Voor de tweede tot de zevende worden er play-offs georganiseerd.

In de MLS-finale zal een team uit de Eastern Conference het opnemen tegen een team uit de Western Conference. Sommige wedstrijden worden via heen- en terugwedstrijden gespeeld, maar de eerste ronde en de finale worden slechts in één wedstrijd gespeeld.

Het thuisvoordeel is zeker van belang in de MLS, vooral wanneer uitploegen van tijdzone moeten wisselen.

Wed op de toekomstige kampioen in de VS

Het MLS-seizoen is gestructureerd zoals andere Noord-Amerikaanse sporten en dat is verschillend van de Europese voetbalcompetities. Aan het einde van het seizoen ontmoeten de beste teams elkaar in de play-offs. De kampioen wint niet na een marathon van 8 maanden, maar eerder in de eindsprint over de laatste weken van het seizoen.

Dat is een enorm verschil, want play-off voetbal verschilt van regulier seizoensvoetbal in termen van intensiteit en resultaatdruk, maar ook qua teammanagement.

Gebrek aan degradatie maakt wedstrijden anders

Een ander groot verschil met de Europese competities is het belang van het voortbestaan van de franchise.

Terwijl de clubs bovenaan de ranglijst in elke respectievelijke conferentie allemaal voor iets vechten, is het de onderkant van de ranglijst die radicaal anders is. De slechtste clubs aan het einde van een MLS-seizoen hoeven zich namelijk geen zorgen te maken over een mogelijke degradatie voor het volgende seizoen. Wedden op voetbal doe je bij bwin.

Media

Selecteer of van de lijst met live evenementen om de media te bekijken.