nba basket klassement
nba basket klassement

NBA klassement: zet in op de kampioen en de MVP

Odds op: 24 april

Het is bijna het einde van het NBA-seizoen, dus het perfecte moment om te wedden op basketbal, samen met bwin. Met de All-Star Game 2024 achter ons, ligt de focus nu helemaal op de play-offs. Het NBA-seizoen 2023/24 eindigt met de NBA Finals, die gaan beginnen op 6 juni. Dit is het moment waarop de twee beste teams van de competitie tegen elkaar strijden voor de kampioenstitel.

Het vorige NBA-seizoen zagen we de Denver Nuggets de titel winnen. Ze versloegen Miami Heat in de finales, met Nikola Jokić als MVP van de finales. We beginnen meteen met een interessante optie: Nikola Jokić MVP van de Western Conference finale heeft een odd van 2.60.

Laten we dit alles duidelijk op een rijtje zetten met het NBA klassement 2023-24:

Hoe verlopen de NBA play-offs?

De NBA-play-offs zijn een spannende tijd aan het einde van het reguliere seizoen. Hier is hoe ze werken:

 1. Kwalificatie: De beste teams van elke conferentie kwalificeren zich voor de play-offs. Ze strijden in een serie van maximaal zeven wedstrijden.
 2. Thuisvoordeel: Het team met de beste statistieken in het reguliere seizoen heeft thuisvoordeel. Dit betekent dat ze 4 van de 7 wedstrijden thuis spelen, waaronder de eerste twee, wedstrijd 5 en de beslissende wedstrijd 7.
 3. Hoe verloopt het: De teams strijden volgens dit schema:
  • De nummer 1 neemt het op tegen de nummer 8 (1/8).
  • De nummer 2 neemt het op tegen de nummer 7 (2/7).
  • De nummer 3 neemt het op tegen de nummer 6 (3/6).
  • De nummer 4 neemt het op tegen de nummer 5 (4/5).
 4. Volgende ronde: In de tweede ronde nemen de winnaars van de series 1/8 en 4/5 het tegen elkaar op, net als de winnaars van de series 2/7 en 3/6.
 5. Conference finales: De winnende teams van de series in elke conferentie komen elkaar tegen in de conference finales.
 6. NBA Finale: Ten slotte nemen de kampioenen van elke conference het tegen elkaar op in de NBA Finals om te bepalen wie de league kampioen wordt.

Wie zijn de favorieten om het NBA-seizoen 2023/24 te winnen?

Het lijkt erop dat de Boston Celtics en de Denver Nuggets aan elkaar gewaagd zijn.

De Celtics lijken een makkelijker pad naar de finale te hebben, aangezien de Eastern Conference niet zoveel topkandidaten heeft als de Western, vooral wanneer enkele van de beste teams in het Oosten belangrijke spelers missen door blessures.

Boston heeft een breed team dat 64 wedstrijden heeft gewonnen en een puntendifferentieel van +11,4 had. Het was een ongelooflijk seizoen voor de Celtics, maar kun je vertrouwen op een team dat sinds 2008 geen titel meer heeft gewonnen? De Golden State Warriors van 2016-2017 zijn het enige team in de laatste 50 jaar met een beter puntendifferentieel per wedstrijd.

Zoals elk team dat tegen de Nuggets speelt, moeten NBA-teams uitzoeken hoe ze op Nikola Jokić moeten verdedigen. De center van Denver lijkt op weg om zijn derde MVP-prijs te winnen in de afgelopen vier seizoenen en hij is zo veelzijdig dat de Nuggets teams verslaan met hun spel aan het einde van de wedstrijd.

Welke NBA-teams kunnen verrassen op het beslissende moment?

Oklahoma City Thunder heeft de eerste plaats in het Westen behaald en was het enige andere team, naast Boston, dat zich in de top vijf bevond in zowel aanval als verdediging – nr. 3 en nr. 4 voor een op één na beste netto ratio. Shai Gilgeous-Alexander is MVP-kandidaat, Jalen Williams en Chet Holmgren gaan richting de status van All-Star en Mark Daigneault is favoriet om de titel van Coach van het Jaar te winnen. Odds voor OKC staan op 14.00.

De Los Angeles Clippers waren soms indrukwekkend dit seizoen, en op een gegeven moment aan het einde van het seizoen streden ze om een plek bij de top drie. Met Paul George, James Harden en een gezonde Kawhi Leonard kunnen de Clippers ver komen in de finale bracket – ze bereikten de conference finals in 2021 – als ze hun spel kunnen verbeteren. Odds voor LAC staan op 14.00.

De Milwaukee Bucks hebben zich mank naar de play-offs gesleept, letterlijk en figuurlijk, door zeven van hun laatste tien wedstrijden te verliezen, terwijl All-NBA aanvaller Giannis Antetokounmpo (linkerkuit) de laatste drie wedstrijden van het reguliere seizoen miste. Voor een team dat 49 overwinningen heeft behaald, was dit niet het ideale seizoen, en Antetokounmpo zou een deel van de eerste ronde tegen Indiana kunnen missen. Odds Bucks staan op 17.00.

Ondanks belangrijke blessures van Julius Randle (uit voor het seizoen) en OG Anunoby, hebben de New York Knicks zich naar de tweede plaats gehesen, waarbij ze het reguliere seizoen eindigden met vijf opeenvolgende (en noodzakelijke) overwinningen. Jalen Brunson scoorde gemiddeld 39,4 punten en 7,6 assists en schoot 50,7% van het veld en 47,5% van 3 punten in de laatste vijf wedstrijden. Odds NYK staan op 18.00.

De Minnesota Timberwolves hebben de eerste plaats in het Westen gemist door een nederlaag tegen Phoenix in de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen. Dit is hetzelfde team van de Suns dat tegen Minnesota zal spelen in de eerste ronde, en de Timberwolves zullen die betrouwbare verdediging nodig hebben onder leiding van Rudy Gobert en Jaden McDaniels. Odds Wolves staan op 21.0.

NBA-kampioenen van de laatste 5 seizoenen

De afgelopen seizoenen waren rijk aan emoties en uitzonderlijke prestaties!

Seizoen 2022-23: De Denver Nuggets wonnen de titel door de Miami Heat met 4-1 te verslaan.

Seizoen 2021-22: De Golden State Warriors werden gekroond tot kampioenen door de Boston Celtics te verslaan. Stephen Curry werd verkozen tot MVP van de finales.

Seizoen 2020-21: De Milwaukee Bucks zegevierden tegen de Phoenix Suns. Giannis Antetokounmpo werd verkozen tot MVP van de finales.

Seizoen 2019-20: De Los Angeles Lakers wonnen de titel door Miami Heat te verslaan. LeBron James was de MVP van de finales.

Seizoen 2018-19: De Toronto Raptors verrasten door de Golden State Warriors te verslaan. Kawhi Leonard werd verkozen tot MVP van de finales.

Wat is er nodig om de NBA-kampioenstitel te winnen?

Om de NBA-kampioenstitel te winnen, zijn verschillende factoren essentieel. Hier zijn enkele sleutelfactoren:

Een team moet getalenteerde en bekwame spelers hebben op alle posities. Spelers die kunnen scoren, verdedigen en significant bijdragen zijn onmisbaar.

Cohesie tussen de spelers is cruciaal. Goede communicatie, wederzijds vertrouwen en het begrijpen van ieders rol zijn essentieel voor succes.

Een ervaren coach die effectieve strategieën kan bedenken, tactieken tijdens de wedstrijd kan aanpassen en het team kan motiveren, is een groot voordeel.

Sterke reservespelers zijn belangrijk. Zij kunnen energie, vermogen om te scoren en verdedigen wanneer de starters rusten.

Het vermijden van blessures en het handhaven van een goede fysieke conditie gedurende het hele seizoen en de play-offs zijn cruciaal.

Een team moet in zichzelf geloven, gefocust blijven en nooit opgeven, zelfs niet in het gezicht van tegenslag.

Uiteindelijk is het een mix van talent, hard werk, strategie en cohesie die een team in staat stelt om de NBA-kampioenstitel te winnen.

Toon andere wedopties

X