Devil of the Week

Met de derde plaats op het WK voetbal in Rusland schreven de Rode Duivels Belgische voetbalgeschiedenis aangezien geen enkele generatie ooit beter deed dan de huidige. Uiteindelijk strandde het Belgisch elftal in de halve finales tegen Frankrijk na een rake kopbal van Samuel Umtiti in minuut 51, het enige doelpunt van de wedstrijd. In de kleine finale won België een tweede keer van Engeland, goed voor een zilveren medaille.

Met namen als Eden Hazard, Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku en natuurlijk onze nationale nummer één Thibaut Courtois hopen de Belgische fans dat De Rode Duivels op het EK in 2021 voor de eerste keer ooit een groot toernooi kunnen winnen. Ondanks dat de verdediging met spelers als Vincent Kompany, Jan Vertonghen en Thomas Vermaelen al een dagje ouder wordt zijn menig analisten er alsnog van overtuigd dat België een prijs kan pakken op het EK voetbal 2021. Deze editie wordt in 12 verschillende speelsteden in 12 verschillende landen georganiseerd.

Alhoewel enkele jonge spelers zoals Jeremy Doku, Yari Verschaeren (allebei bij Anderlecht), Charles De Ketelaere (Club Brugge), Zinho Vanheusden (Standard Luik) en Aster Vranckx (KV Mechelen) de neus aan het venster steken in de Belgische eerste klasse en in de volgende jaren zeker hun kans zullen krijgen bij de hoofdmacht, en ervaren spelers zoals Vincent Kompany (Anderlecht) en Simon Mignolet de vorige zomer terugkeerden naar de Jupiler Pro League, spelen de meeste van onze topspelers in één van de “grote vijf’ competities in Europa.

Wij kunnen alvast niet wachten tot het EK in 2021 eindelijk van start gaat en naar de aanloop van het toernooi kiezen we elke week een Rode Duivel uit die we extra in de spotlights willen plaatsen in onze reeks Devil of the Week.

Borussia Dortmund vs. Club Brugge, Champions League, voetbalweddenschappen

Thomas Meunier bij Dortmund basisspeler op de rechterflank

Thomas Meunier scoorde in de 73ste minuut de gelijkmaker voor Dortmund op het veld van Mainz 05 op de 16de speeldag in Duitsland. Mainz-speler Phillipp Mwene werkte slecht weg na een mislukte aanval van de thuisploeg en Meunier kon met een schot vanop de rand van de zestien zijn eerste doelpunt maken in loondienst van BVB. Door dit gelijkspel tegen de voorlaatste in de stand blijft Dortmund wel teleurstellend op de vierde plaats hangen in de Bundesliga.

Dennis Praet en Youri Tielemans, UEFA Europa League, voetbalweddenschappen

Praet, Castagne en Tielemans doen het uitstekend bij Leicester City

In de 3de voorronde van de FA Cup won Leicester met 0-4 op het veld van Stoke City. The Foxes tonen zo dat ze ook zonder topscorer Jamie Vardy doelpunten kunnen maken. Tielemans en Castagne speelden de volledige 90 minuten en Dennis Praet mocht op het einde van de wedstrijd gaan rusten. Praet, Castagne en Tielemans deelden alle drie een assist uit in de wedstrijd en zijn zo opnieuw belangrijk voor hun team.

Romelu Lukaku: goed voor goals met de Rode Duivels en Inter Milaan

Lukaku scoorde tegen Crotone zijn 50ste doelpunt in 70 wedstrijden voor Inter Milaan. Dit seizoen scoorde Lukaku al 16 doelpunten in 19 optredens voor de Nerazzurri. Slechts vijf spelers hebben meer doelpunten gescoord in hun eerste 50 wedstrijden in de Serie A sinds het tijdperk van drie punten per overwinning: Cristiano Ronaldo (40), Ronaldo (38), Andriy Shevchenko (37), Diego Milito (37) en Vincenzo Montella (36).

VfB Stuttgart vs. FC Kölln, Bundesliga, voetbalweddenschappen

Kan Orel Mangala een sterkhouder worden op het middenveld van Stuttgart?

Orel Mangala zette zijn eerste stappen in het voetbal bij de jeugdacademie van RSC Anderlecht. Met het onder-19 team van RSC Anderlecht raakte hij in 2015 en 2016 tot in de halve finale van de UEFA Youth League, een toernooi voor alle onder-19 teams van de clubs die zich hebben gekwalificeerd voor de groepsfase van de UEFA Champions League.

België vs. Denemarken, Nations League, voetbalweddenschappen

Dries Mertens en Napels: een nooit eindigend liefdesverhaal

Door in juni van dit jaar het openingsdoelpunt te maken in de halve finales van de Coppa Italia tegen het Inter van Romelu Lukaku is Dries Mertens Marek Hamsik voorbijgestoken in de lijst van de beste doelpuntenmakers aller tijden. De Belg werd toen alleen recordhouder bij Napoli met 122 doelpunten. In totaal maakte hij ondertussen 129 doelpunten in 334 officiële wedstrijden voor Napoli.

Augsburg vs. Hertha Berlijn, Bundesliga, voetbalvoorspellingen

Dodi Lukebakio: het seizoen van de bevestiging voor de jonge Rode Duivel?

Na 7 optredens en 2 goals in de Bundesliga bij Hertha Berlijn lijkt Dodi Lukebakio op weg om te gaan bevestigen in de Bundesliga dit seizoen, een van de grootste competities in Europa. Bij Anderlecht kon de flankaanvaller nooit doorbreken, maar in de Duitse hoofdstad lijkt dit wel te gaan lukken.

Real Betis v Real Sociedad, La Liga, voetbalweddenschappen

Kan Adnan Januzaj ontploffen dit seizoen en een EK-selectie afdwingen?

Januzaj begon zijn voetbalcarrière bij FC Brussels, maar kwam in 2005 als 10-jarige terecht bij Anderlecht. Zes jaar later verliet hij Anderlecht voor Manchester United op 16-jarige leeftijd, na indruk te hebben gemaakt bij de jeugdploegen van Anderlecht. Tot spijt van de toenmalige manager verliet zo één van de grootste Belgische talenten Anderlecht nog voor ooit in het eerste team te hebben gespeeld.

AC Milan vs. AS Roma, Serie A, voetbalweddenschappen

Alexis Saelemaekers maakt eerste doelpunt voor AC Milan

Alexis Saelemaekers maakte in juli 2020 zijn eerste doelpunt voor AC Milan. De voormalige Anderlechtspeler maakte het openingsdoelpunt in de 10de minuut in de wedstrijd tegen Bologna die uiteindelijk op een 5-1 thuisoverwinning voor AC Milan zou eindigen. Door deze thuiszege deed Milan een uitstekende zaak met het oog op Europees voetbal volgend seizoen.

X