Formule 1 stand
Formule 1 stand

Dodi Lukebakio: het seizoen van de bevestiging voor de jonge Rode Duivel?

Na 7 optredens en 2 goals in de Bundesliga bij Hertha Berlijn lijkt Dodi Lukebakio op weg om te gaan bevestigen in de Bundesliga dit seizoen, een van de grootste competities in Europa. Bij Anderlecht kon de flankaanvaller nooit doorbreken, maar in de Duitse hoofdstad lijkt dit wel te gaan lukken.

De kersverse Rode Duivel is opnieuw uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen en stond in 6 van de 7 Bundesliga-wedstrijden in de basis bij Hertha. Hij krijgt momenteel het vertrouwen van Bruno Labbadia en wordt of als spits of als winger (meestal vanop rechts) uitgespeeld bij blauw-wit.

Anderlecht-fans herinneren zich nog goed hoe Lukebakio zijn debuut maakte in het eerste elftal tijdens de wedstrijd tegen Club Brugge op 25 oktober 2015. Drie dagen later maakte hij ook zijn Europese debuut in de overwinning van Anderlecht tegen Qarabag. Hij zou uiteindelijk slechts één keer tot scoren komen in 18 wedstrijden voor RSCA.

In 2016, in de laatste uurtjes van de transferperiode, werd de jonge aanvaller uitgeleend aan Ligue 1-club Toulouse met de bedoeling de club in eerste klasse te houden. Deze uitleenbeurt werd echter geen succes, Lukebakio maakte slechts 5 optredens als invaller en maakte geen enkel doelpunt in Frankrijk.

Tijdens de winterstop van datzelfde seizoen keerde hij vroegtijdig terug naar de Jupiler Pro League en werd hij uitgeleend aan Charleroi. De Carolo’s lichtten de aankoopoptie van de speler en verkochten hem meteen (met winst) aan Watford. In de Premier League kwam hij opnieuw niet vaak tot spelen en The Hornets leenden Lukebakio uit aan Düsseldorf om hem daarna definitief te verkopen aan Hertha Berlijn.

In zijn eerste seizoen bij Hertha Berlijn maakte hij meteen 7 doelpunten in 30 Bundesliga-wedstrijden. In zijn tweede seizoen bij Die Alte Dame kwam hij al 2 keer tot scoren in de eerste 7 wedstrijden. Door zijn knappe prestaties in Duitsland werd hij door Roberto Martinez opgeroepen voor de Rode Duivels en kreeg hij zijn eerste speelminuten in de oefenwedstrijd tegen Zwitserland in november dit jaar. Kan hij zich dit seizoen bewijzen en een selectie voor het EK 2021 afdwingen?

Blijf steeds up-to-date en volg bwin ook op InstagramFacebook en Twitter.

X