Romelu Lukaku: goed voor goals met de Rode Duivels en Inter Milaan
Romelu Lukaku: goed voor goals met de Rode Duivels en Inter Milaan

Romelu Lukaku: goed voor goals met de Rode Duivels en Inter Milaan

Lukaku scoorde tegen Crotone zijn 50ste doelpunt in 70 wedstrijden voor Inter Milaan. Dit seizoen scoorde Lukaku al 16 doelpunten in 19 optredens voor de Nerazzurri. Slechts vijf spelers hebben meer doelpunten gescoord in hun eerste 50 wedstrijden in de Serie A sinds het tijdperk van drie punten per overwinning: Cristiano Ronaldo (40), Ronaldo (38), Andriy Shevchenko (37), Diego Milito (37) en Vincenzo Montella (36).

Alhoewel de Serie A gezien wordt als een moeilijke competitie voor spitsen blijft de voormalige Anderlecht-spits er doelpunten scoren. Het lukt hem dus overal: zowel in de Jupiler Pro League en in de Premier League als in de Serie A. Het aantal doelpunten van Lukaku voor Inter is hoger dan enig seizoen sinds hij België verliet: 0.97 per 90 minuten dit seizoen.

In 2017 werd Romelu Lukaku op 24-jarige leeftijd al de topscorer aller tijden bij de Rode Duivels toen hij zijn 31ste doelpunt maakte in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Japan, slechts 7 jaar nadat hij zijn debuut had gemaakt bij de nationale ploeg. Romelu Lukaku maakte zijn debuut bij de Belgische nationale ploeg toen hij 16 jaar en 294 dagen oud was, alleen Fernand Nisot (1911) en Anthony Vanden Borre (2004) waren jonger toen ze voor het eerst op het veld mochten.

Drie jaar na het breken van het record voor het hoogste aantal doelpunten bij de Rode Duivels staat zijn aantal op 57 doelpunten en 89 caps, goed voor 0,64 doelpunten per wedstrijd. Wat kunnen we de volgende jaren nog verwachten van de beste spits ooit bij de Rode Duivels? Lukaku heeft aangegeven dat hij prijzen wil pakken en in 2021 het Europees Kampioenschap en de Nations League wil winnen met België.

Blijf steeds up-to-date en volg bwin ook op Instagram, Facebook en Twitter.

X