Winnaar Jupiler Pro League odds en voorspellingen | voetbalweddenschappen | bwin
Winnaar Jupiler Pro League odds en voorspellingen | voetbalweddenschappen | bwin

Winnaar van de Jupiler Pro League: Brugge staat nu aan de leiding

Odds op: 10 mei

Het vorige seizoen van de Belgische Jupiler Pro League was een waar spektakel, waar de strijd om de titel tot het einde toe spannend bleef. De teams van Union, Racing Genk en Antwerp vochten voor de felbegeerde titel. Uiteindelijk was het Antwerp die als winnaar uit de bus kwam en de Belgische voetbalkroon op zijn hoofd mocht zetten. Dankzij een cruciaal doelpunt van de ervaren verdediger Toby Alderweireld op de laatste dag, domineerde Antwerp in de competitie en kroonde zich tot kampioen.

We kunnen volgend weekend uitkijken naar een mogelijk beslissende wedstrijd tussen Anderlecht en Brugge: De ontmoetingen tussen Anderlecht en Club Brugge KV zijn ook sleutelmomenten in het seizoen. Deze twee clubs zijn historische rivalen en hun wedstrijden worden altijd intens gespeeld.

Om het af te maken, zal Club Brugge ook USG ontvangen. Dus de eerste drie zullen elkaar rechtstreeks ontmoeten. Elk resultaat zal beslissend zijn voor de titelrace. Echter, alleen Club Brugge en Anderlecht hebben nog hun lot in eigen handen.

Union SG heeft alvast de eerste prijs binnen na het winnen van de Bekerfinale tegen Antwerp (1-0) en Club Brugge kan zich volledig focussen op het seizoenseinde na de uitschakeling in de Conference League na het 1-1 gelijkspel tegen Fiorentina.

De odds voor de winnaar van de Jupiler Pro League 2023-24 geven Club Brugge als favoriet.

Union is kampioen van het reguliere seizoen

Union SG heeft tijdens deze play-offs vier opeenvolgende nederlagen geleden, wat het kampioenschap weer spannend heeft gemaakt. De dubbele overwinning tegen Antwerp houdt hen nog steeds in de race, maar na het gelijkspel thuis tegen Anderlecht hebben ze hun lot niet meer in eigen handen.

Het team van Union Saint-Gilloise heeft het seizoen gedomineerd door opnieuw de reguliere competitie van de Jupiler Pro League te winnen in het seizoen 2023/2024. Hun uitzonderlijke prestaties hebben hen naar de top van het klassement gebracht, met een totaal van 70 punten.

Na 48 jaar afwezigheid en vele titels keerde Union SG terug naar de Jupiler Pro League in 2021. In hun eerste seizoen na de terugkeer eindigden ze bovenaan het klassement aan het einde van de reguliere competitie, een historische prestatie voor een gepromoveerde club.

Union SG beschikt over een solide budget van naar schatting 87,45 miljoen euro en een competitieve selectie. Bovendien stelt hun aanvallende speelstijl en sterke verdediging ze in staat om mee te strijden voor de titel.

Wat infrastructuur betreft, ademt het Joseph Marien Stadion van Union SG aan de Brusselse Steenweg in Vorst nog steeds een vriendelijke en historische sfeer uit tijdens elke wedstrijd van Union. Echter, de tribunes en faciliteiten voldoen niet meer aan de normen van een moderne voetbalclub op het hoogste niveau in België en Europa.

De volgende wedstrijden van Union:

13 mei: Club Brugge – USG

19 mei: Cercle Brugge – USG

26 mei: USG – Genk

De kans dat Union de titel wint, staat aan 5.00.

Anderlecht moet winnen van Club Brugge

Anderlecht staat drie speeldagen op de tweede plaats in het klassement. Paars-wit heeft ambitie en de wil opnieuw bovenaan de Belgische ranglijst komen te staan. Ze zijn vastbesloten om 35e landstitel te pakken en de club in ere te herstellen.

Het team van Royal Sporting Club Anderlecht heeft een solide prestatie geleverd tijdens het seizoen 2023/2024 van de Jupiler Pro League, met een balans van 63 punten (29 gespeelde wedstrijden, 18 overwinningen, 9 gelijke spelen, 3 nederlagen, 58 doelpunten gescoord, 30 doelpunten tegen).

Ondanks een hobbelig parcours met betere prestaties thuis dan uit in de play-offs, is het team van Brian Riemer erin geslaagd om zich te handhaven. Anderlecht heeft zeker een kans, maar niets is gegarandeerd. Laten we alert blijven op de komende wedstrijden en zien hoe het seizoen zal verlopen!

De volgende wedstrijden van Anderlecht:

13 mei: Anderlecht – Genk

19 mei: Anderlecht – Club Brugge

26 mei: Royal Antwerp – Anderlecht

De kans dat Anderlecht de titel wint, staat aan 3.00.

Club kan zich nu op de competitie focussen

Op dit moment speelt Club Brugge een indrukwekkend staaltje voetbal. April was perfect met alleen maar overwinningen, waaronder twee tegen Union en Anderlecht.

Ondanks een minder overtuigend begin van het seizoen blijft Club Brugge een team met duidelijk potentieel en de ambitie om hogerop te komen in het klassement. Bekend om hun rijke geschiedenis en recente successen, zoekt Club Brugge naar de juiste formule voor het tweede deel van het seizoen, met belangrijke wedstrijden op komst.

De Bruggelingen zijn nu uitgeschakeld in de Conference League en de vraag is hoe het team zal omgaan met deze teleurstelling. Interim-coach Nicky Hayen kende tot nu alleen maar succes en de vraag is of hij zijn team ook kan motiveren kracht te halen uit een nederlaag. Club Brugge blijft natuurlijk wel de grootste favoriet om aan het einde van het seizoen aan het langste eind te trekken.

De volgende wedstrijden van Club Brugge:

13 mei: Club Brugge – USG

19 mei: Anderlecht – Club Brugge

26 mei: Club Brugge – Cercle Brugge

De kans dat Club Brugge de titel wint, staat aan 1.70.

De laatste winnaars van de Pro League:

2009-10 Anderlecht

2010-11 Genk

2011-12 Anderlecht

2012-13 Anderlecht

2013-14 Anderlecht

2014-15 Gent

2015-16 Club Brugge

2016-17 Anderlecht

2017-18 Club Brugge

2018-19 Genk

2019-20 Club Brugge

2020-21 Club Brugge

2021-22 Club Brugge

2022-23 Antwerp

Live Odds

Toon andere wedopties

X