Premier League topschutter
Premier League topschutter

Premier League topschutter: nog meerdere kandidaten

Odds op: 12 februari

Halverwege het huidige het Premier League-seizoen hebben we een aantal vooraanstaande kanshebbers in de race om de Gouden Schoen.

Hieronder bekijken we wie momenteel bovenaan de topscorerslijst van de Premier League staan en analyseren we hun bijgewerkte kansen om de felbegeerde eer te winnen.

De Premier League topscorer van vorig seizoen

Vorig seizoen won Erling Haaland met gemak de Gouden Schoen van de Premier League – maar kan iemand hem in 2023/24 onttronen?

Toen de Noor tekende bij Manchester City, twijfelden sommigen over hoe zijn doelpuntvorm in de Bundesliga zou vertalen naar de Premier League. Hij heeft de twijfelaars snel de mond gesnoerd na een vliegende start en scoorde een record van 36 doelpunten in de Premier League, zelfs het record van Andy Cole en Alan Shearer van 34 doelpunten in 42 wedstrijden verbrekend.

De Noor eindigde zes doelpunten voor op zijn dichtstbijzijnde rivaal in de Premier League, met Harry Kane als enige andere speler die 30 doelpunten scoorde. Maar die rivaal heeft de Premier League verlaten en is naar Bayern München in de Bundesliga verhuisd om zijn campagne voor de Torjägerkanone te beginnen.

Na Kane was Ivan Toney de op één na beste doelpuntenmaker, met 20 doelpunten, maar de Engelsman miste het begin van het seizoen vanwege een schorsing en keerde begin dit jaar terug. Mohamed Salah scoorde 19 doelpunten en zal een van degenen zijn die hopen Haaland in 2023/24 uit te dagen.

Terwijl we maart naderen, heeft Haaland nu 16 doelpunten in de Premier League, maar Salah heeft hem ingehaald voordat de Egyptenaar zich kwalificeerde voor de Afrika Cup. Maar Haaland die last heeft van een blessure en de afwezigheid (en nu ook de blessure) van Salah hebben anderen de kans gegeven het gat te dichten. We hebben nu 10 spelers in de Premier League met een tweecijferig aantal doelpunten, waarbij Dominic Solanke het dichtst bij Haaland en Salah komt met 13 doelpunten.

Wie zijn de favorieten?

Erling Haaland

Premier League topscorer odds: 1.20

Aantal doelpunten: 16

Het is natuurlijk nog maar het begin, maar als Haaland dit niveau van briljantie gedurende zijn carrière volhoudt, moeten we hem misschien de bijnaam “Divine Ponytail” van Roberto Baggio geven. De 23-jarige scoorde vorig seizoen in totaal 52 doelpunten en werd de eerste speler die zowel de prijs voor Jonge Speler van het Seizoen als die voor Speler van het Seizoen in de Premier League won tijdens één campagne – een campagne die ook zag dat het team van Pep Guardiola een historische treble won.

De analisten van bwin namen daarna geen enkel risico voor de campagne 2023/24, door de doelpuntenmachine als favoriet te installeren voor opeenvolgende onderscheidingen vóór de aftrap van het seizoen. Deze kansen werden verlaagd na een start met 14 doelpunten in 16 optredens ondanks een afwezigheid van vijf wedstrijden door een stressreactie van het bot.

Mohamed Salah

Premier League topscorer odds: 10.0

Aantal doelpunten: 14

“De Egyptische Koning” had zijn slechtste doelpuntencampagne in de Premier League voor Liverpool in 2022/23, maar hij eindigde het toch met 19 doelpunten. Dat is zeker niet te verwaarlozen, vooral omdat 19 doelpunten voldoende zouden zijn geweest om hem de Gouden Schoen in drie Premier League seizoenen te bezorgen (1997/98, 1998/99 en 2008/09).

Liverpool herstelt dit keer na een uiterst teleurstellende campagne, met Salah die al 14 doelpunten heeft gescoord. De talisman van Liverpool, die in 2022/23 30 doelpunten scoorde in alle competities samen – waarvan 19 in de Premier League – miste enkele wedstrijden vanwege zijn deelname aan de Afrika Cup 2023 en de daaropvolgende blessures tijdens deze internationale competitie.

Son Heung-Min

Premier League topscorer odds: 15.0

Aantal doelpunten: 12

Het lijkt erop dat Ange Postecoglou iets speciaals opbouwt bij Tottenham, en dit kan ook invloed hebben op het aantal doelpunten van Son Heung-min onder zijn leiding. De Zuid-Koreaanse aanvaller heeft zich ontpopt tot doelpuntenmachine na het vertrek van Harry Kane, en heeft al 12 doelpunten gescoord.

Dominique Solanke

Premier League topscorer odds: 15.0

Aantal doelpunten: 13

De verrassing van dit seizoen blijft Dominic Solanke – een belangrijke speler die Bournemouth tijdens de transferperiode van januari heeft weten te behouden. Alleen Haaland en Salah overtreffen zijn totaal van 13 doelpunten, die sterk werd gesteund voor een selectie voor Engeland voor een cruciaal EURO 2024 toernooi komende zomer.

Solanke, die in december werd uitgeroepen tot Premier League speler van de maand, een primeur voor een speler van Bournemouth, scoorde tegen Newcastle, Man United en Aston Villa dit seizoen. Hij zou een echte uitdager kunnen zijn voor de troon die momenteel wordt bezet door de nummer 9 van Man City.

Ollie Watkins

Premier League topscorer odds: 21.0

Aantal doelpunten: 11

Een andere speler die uitstekend is voor het doel is Ollie Watkins van Aston Villa. De Engelse aanvaller staat op de tweede plaats achter Mohamed Salah voor zijn totaal aan doelpunten en assists voor deze campagne (21). Watkins heeft 11 doelpunten in 23 wedstrijden en heeft een opmerkelijke verbetering in zijn algehele spel gezien sinds de komst van Unai Emery in Birmingham.

Villa lijkt een echte kanshebber te zijn om volgend seizoen Champions League voetbal te spelen en als ze deze vorm tegen de top vier in de competitie willen handhaven, zal de 28-jarige cruciaal zijn voor hun kansen.

Andere vermeldingen

Jarrod Bowen (51.00) heeft 11 doelpunten en heeft bijgedragen aan het stuwen van de Hammers naar de 7e plaats in de Premier League ranglijst.

Richarlison (26.00) heeft negen van zijn 10 doelpunten gescoord in de laatste acht wedstrijden en is momenteel een ware killer in het strafschopgebied.

Darwin Nunez, de nieuwe houder van het record voor het meeste aantal keren dat een speler de paal raakt in één wedstrijd (4), heeft zeven doelpunten, zeven assists en zeven gele kaarten in zijn 22 PL-optredens, wat een constante bedreiging vormt voor stugge verdedigingen met zijn ongewone capaciteiten.

Hoe te wedden op de Gouden Schoen van de Premier League

Doorzoek onze vergelijkingstabel van kansen hierboven op deze pagina om de kansen voor elke speler die deelneemt aan de weddenschappen op de Gouden Schoen van de Premier League te vinden.

Door op de kansen van de gekozen speler te klikken, word je doorgestuurd naar onze bwin-website waar je je kunt registreren en je weddenschap kunt plaatsen.

bwin biedt momenteel kansen op een aantal in vorm zijnde doelpuntenmakers, waaronder Dominic Solanke van Bournemouth, die meer dan 10 doelpunten heeft gescoord en blijft bewijzen dat hij een aanvaller in topvorm is.

Toon andere wedopties

X