Winnaar Champions League
Winnaar Champions League

Champions Leagues: twee Duitse outsiders in de halve finale

O: 18 april

De topclubs van Europa zullen in mei strijden , en we hebben de Champions League-kansen bijgewerkt om de winnaar van het seizoen 2023/24 te bepalen. Met dit in gedachten dachten we dat het een goed idee zou zijn om de staat van de 4 concurrerende teams met elkaar te vergelijken.

Het is voorbij voor Manchester City, Arsenal, Atlético Madrid en Barcelona, clubs die 14 Champions League-finales hebben bereikt en zes Europese bekers hebben gewonnen.

Loting voor de halve finales van de Champions League:

  • Real Madrid vs. Bayern München – heenwedstrijd op 30 april in Duitsland – terugwedstrijd op 8 mei in Spanje
  • PSG vs. Borussia Dortmund – heenwedstrijd op 1 mei in Duitsland – terugwedstrijd op 7 mei in Frankrijk

De winstkansen in de Champions League

Er zal een Europese klassieker plaatsvinden zijn tussen Real Madrid en Bayern München en een spannende wedstrijd tussen PSG en Dortmund, twee teams die in dezelfde groep zaten. Dit zijn confrontaties tussen de besten.

Real Madrid is een gewoonlijk krachtige club met een sterke persoonlijkheid

Evolutie van de odds: 6.5 > 7.0 > 2.37

De terugwedstrijd is in Madrid en dat plaatst de Merengues in de positie van favoriet in deze fase van de competitie.

Madrid is niet op zijn best, maar lijkt langzaam op te warmen in de Champions League. Dat klinkt bekend in de oren. Verwacht zoals altijd dat het team van Carlo Ancelotti ver zal komen in deze competitie.

Ze waren minder sterk in de twee wedstrijden van hun achtste finale tegen RB Leipzig maar ze wisten zich te kwalificeren. Ze verdedigden de hele wedstrijd tegen Manchester City en de Madrilenen kwamen er toch door via penalty’s. Het team van Ancelotti heeft meerdere Champions Leagues gewonnen zonder echt dicht bij het beste team van Europa te komen.

Madrid heeft spelers om te verdedigen en sluw te zijn. Gelukkig, want Real Madrid speelt dit seizoen zonder een echte nummer “9”. Het is het team met de meeste persoonlijkheid.

Paris Saint-Germain heeft de Champions League nog nooit gewonnen

Evolutie van de odds: 13.0 > 9.0 > 3.4

Slecht gespeeld in de groepsfase, maar indrukwekkend in het verslaan van Real Sociedad in de achtste finales, het inconsistente team van Luis Enrique lijkt in staat om een einde te maken aan het angstige wachten van de club op een eerste Europese Cup.

Het zag er slecht uit tegen Barça in de kwartfinale met een thuisnederlaag en daarna een achterstand in Spanje, maar uiteindelijk hebben de Parijzenaren geprofiteerd van spelgebeurtenissen en hebben ze hun lot gedwongen om de halve finale te bereiken. Hoewel ze achterstonden, stortten de Parijzenaren niet in en dan zorgde het team voor de rebound.

Achter de schermen van het Parc des Princes, voor zijn schijnbaar aanstaande zomerse vertrek, blijft Kylian Mbappé, het fenomeen van het Franse voetbal, de meest gevreesde aanvaller in het wereldvoetbal en de Champions League loting heeft hem een gouden kans geboden om PSG het perfecte afscheidscadeau te geven, zelfs als hij tegen zijn toekomstige club in de finale kan spelen.

Bayern München wil een prijs pakken

Evolutie van de odds: 5.0 > 7.5 > 3.75

Bayern weet hoe het moet presteren op grote toernooien, dus het zal interessant zijn om te zien wat er gebeurt op de beslissende momenten in de halve finale. Het mandaat van Thomas Tuchel loopt ten einde en hij zal de Allianz Arena aan het einde van het seizoen verlaten.

Harry Kane was opnieuw beslissend in de return van de achtste finale tegen Lazio om het seizoen van Bayern te redden. Het team uit Beieren slaagde erin Arsenal uit te schakelen in de kwartfinales. Het verschil was zichtbaar in beide strafschopgebieden. Bayern was effectief.

Dit is het soort ontmoeting dat beide kanten op kan gaan, maar het feit dat de heenwedstrijd in de Allianz Arena wordt gespeeld, kan doorslaggevend zijn.

Dortmund wil verrassen

Evolutie van de odds: 26.0 > 21.0 > 9.00

Dortmund gebruikt de Champions League om te ontsnappen na een moeilijke campagne in de Bundesliga. Ze zaten in de groep met PSG, de Groep des Doods. Eruit komen als winnaar was een indrukwekkende prestatie. Na een slechte start, slaagden ze erin om een reeks van vijf ongeslagen wedstrijden te realiseren.

Het team heeft meer dan 20 punten achterstand op de leider in Duitsland en wil zijn seizoen redden met een Champions League-finale.

BVB kan concurreren met de besten als ze vrij spelen, hoewel ze de neiging hebben om zichzelf te onthullen in de verdediging als ze dat doen. Het zal alles of niets zijn wat betreft of ze een stunt kunnen uithalen of snel worden geëlimineerd.

Race om een 5ᵉ plaats in de Champions League

Na de uitschakeling van Manchester City door Real Madrid, evenals Arsenal door Bayern München in de kwartfinale op woensdag, zou de 5ᵉ plaats in de Champions League voor een Duits team moeten zijn. De Europa League wedstrijd tussen West Ham United en de nieuwe Duitse kampioen, Bayer Leverkusen, zal doorslaggevend zijn.

Twee landen krijgen een extra vijfde plaats toegewezen in de volgende editie van de Champions League van Europese clubs, waarbij de prestaties van de Italiaanse teams in Europa ervoor moeten zorgen dat de Serie A een van deze plaatsen krijgt.

De tweede plaats in termen van coëfficiënten zal gaan naar ofwel de Premier League ofwel de Duitse Bundesliga (op 16.785 en 16.750 punten)., de twee naties zijn nek aan nek voor de start van de kwartfinales van de drie competities.

Analyse van de 4 mogelijke finales van de Champions League

Er zijn slechts vier mogelijke confrontaties voor de finale van de UEFA Champions League na het afwerken van de kwartfinales deze week.

Bayern München tegen Paris Saint-Germain

We hebben deze finale al gezien na de lockdowns. Thomas Tuchel was toen de coach van PSG terwijl de Parijse vleugelspeler Kingsley Coman zijn oude club versloeg. Dit zou een derde finale van C1 voor Tuchel zijn met drie verschillende teams nadat hij Chelsea naar de kroon had geleid in het seizoen 2020-21. PSG streeft naar zijn eerste overwinning in de Champions League terwijl Bayern probeert AC Milan bij te benen op de tweede plaats van de meest bekroonde clubs met zeven overwinningen.

Real Madrid tegen Borussia Dortmund

Achraf Hakimi, Ousmane Dembélé en Jude Bellingham waren op bepaalde momenten sterren in de opstelling van BvB en zouden zich nu aansluiten bij verschillende voormalige sterren van Bayern om te proberen te voorkomen dat Dortmund het tweede Duitse team wordt dat meerdere Europese Cups wint.

Real Madrid tegen Paris Saint-Germain

PSG heeft de Champions League nog nooit gewonnen en zijn beste aanvaller, Kylian Mbappé, zou deze zomer naar Real Madrid vertrekken. Het lijkt erop dat de reden waarom er nog geen aankondiging over zijn transfer is gemaakt, was om verhoogde ongemakkelijkheid in dit specifieke scenario te voorkomen.

Bayern München tegen Borussia Dortmund

Ja, Dortmund en München hebben elkaar dit jaar al twee keer ontmoet (de uitspelende teams wonnen beide keren zonder een doelpunt tegen te krijgen). En nee, geen van deze teams is het beste in Duitsland dit seizoen. Maar Thomas Tuchel die München verlaat, en Bayern in de finale tegen zijn oude club Dortmund leidt? Dat kan leuk worden! Zal Jadon Sancho de Champions League winnen, terwijl hij wordt uitgeleend door Manchester United? Kan Harry Kane een prijs pakken? Een Duitse finale kan ook aantrekkelijk zijn.

Toon andere wedopties

X