Premier Leauge winnaar, voetbalweddenschappen
Premier Leauge winnaar, voetbalweddenschappen

Winnaar Premier League: City favoriet om er 5 op rij van te maken

Odds op: 19 juli

De dominantie van City in de Engelse topklasse is de afgelopen seizoenen voor iedereen duidelijk geweest, en ze zouden op het punt kunnen staan om nog meer geschiedenis te schrijven in het seizoen 2024-2025. Man City is opnieuw torenhoog favoriet om de titel te pakken, daar zijn de analisten het over eens. Man City is het meest dominante team in de Premier League de afgelopen seizoenen en het team heeft elk van de laatste vier titels gewonnen. De geschiedenis wacht op het team van Pep Guardiola, want het zou het eerste team kunnen worden dat vijf opeenvolgende kampioenschappen wint.

Wie zal de trofee aan het einde van het seizoen winnen? Wedden op de Premier League doe je samen met bwin. Een nieuw spannend Premier League-seizoen begint op 16 augustus, wanneer het nationale voetbal in Engeland begint.

Terwijl de zomer vordert, de Euro- en Copa America-toernooien voorbij zijn en de transfermarkt langzaam op gang begint te komen, is het tijd om de kansen op het Engelse kampioenschap te bekijken: Zal Man City zijn schrikbewind over het Engelse voetbal voortzetten? Kan Arsenal eindelijk de hindernis overwinnen die hen in opeenvolgende seizoenen als tweede deed eindigen? Met het vertrek van Jürgen Klopp uit Liverpool, is er ruimte voor een nieuw team in de top drie?

De voortdurende dominantie van Manchester City

Manchester City heeft de Engelse Premier League (EPL) de afgelopen seizoenen onmiskenbaar gedomineerd. Hun triomf vorig seizoen, waarmee ze hun vierde opeenvolgende titel veroverden, benadrukt hun kracht. Terwijl het nieuwe seizoen op 16 augustus 2024 begint, staat City op het punt geschiedenis te schrijven door mogelijk het eerste team te worden dat vijf opeenvolgende kampioenschappen wint. Man City is favoriet om kampioen te worden met een quotering van 1.20.

Potentiële uitdagingen voor Man City

Ondanks hun dominante vorm, staat City dit seizoen voor mogelijke obstakels. Volgens sommige geruchten zouden sleutelspelers zoals Ederson en Kevin De Bruyne op het punt staan om naar Saoedi-Arabië te vertrekken. Hun vertrek zou de dynamiek van het team kunnen verstoren en hun concurrenten hoop kunnen geven. Bovendien is City betrokken bij een controverse rond 115 vermeende financiële overtredingen, met een hoorzitting die in de herfst wordt verwacht. De uitkomst van deze procedures zou hun seizoen kunnen beïnvloeden, hoewel een oplossing pas tegen de volgende zomer wordt verwacht.

De aanhoudende achtervolging van Arsenal

Arsenal, de eeuwige nummer twee in de afgelopen seizoenen, blijft de dichtstbijzijnde uitdager van City. Hoewel ze aan het einde van de laatste campagne bovenaan stonden, slaagde Arsenal er niet in om als eerste te eindigen. The Gunners, gesteund door talenten zoals de Spaanse doelman David Raya, die recent definitief overkwam van Brentford, zijn vastbesloten om de dominantie van City te doorbreken. Manager Mikel Arteta richt zich op het versterken van het team, vooral in de aanvallende zones, om eindelijk de titel te kunnen pakken.

Arsenal heeft een quotering van 1.75 om Engels kampioen te worden in 2024/25.

Het nieuwe hoofdstuk van Liverpool

Liverpool, dat Man City één keer van de titel kon houden, ondergaat belangrijke veranderingen. Het vertrek van Jürgen Klopp markeert het einde van een tijdperk, met de komst van Arne Slot van Feyenoord als nieuwe manager. De Reds kenden een goed einde van het afgelopen seizoen, waarbij ze met 82 punten een plaats in de Champions League veiligstelden. Het leiderschap van Slot en de onzekerheid rond sleutelspelers zoals Virgil van Dijk en Mohamed Salah zullen cruciaal zijn terwijl Liverpool deze overgang doormaakt.

Als derde favoriet heeft Liverpool een quotering van 8.00 aan het begin van het seizoen.

De aspiraties van Chelsea en Manchester United

Chelsea en Manchester United mikken ook op goede resultaten dit seizoen. Beide clubs streven naar kwalificaties voor de Champions League. Chelsea, onder een nieuwe leiding, en Manchester United, bezig met het herbouwen van hun team, zouden geduchte tegenstanders moeten zijn.

Chelsea heeft een quotering van 16.00, terwijl Manchester United het seizoen begint met een quotering van 25.00.

Tottenham wil een prijs winnen

Tottenham Hotspur blijft een constante bedreiging in de EPL. Ze eindigden vorig seizoen als vijfde en verzekerden zich zo van een plaats in de Europa League. Onder leiding van hoofdtrainer Ange Postecoglou navigeren de Spurs door het tijdperk na Harry Kane. Ze streven naar een plaats bij de eerste vier, hoewel het uitdagen van de top drie – City, Arsenal en Liverpool – ambitieus lijkt.

Tottenham heeft een quotering van 25.00 om kampioen te worden, terwijl de top 4 realistischer lijkt voor de Spurs met een quotering van 2.00.

Vooruitzichten voor het nieuwe seizoen

Het komende EPL-seizoen belooft opwinding en drama. De dominantie van City is onbetwist, maar mogelijke vertrekken van spelers en juridische problemen zouden het speelveld kunnen egaliseren. Arsenal staat op het punt te profiteren van elke fout van City, terwijl Liverpool, onder nieuwe leiding, zijn aanwezigheid wil herbevestigen. Chelsea en Manchester United strijden om de topposities, en Tottenham of Newcastle blijven een serieuze concurrent.

Terwijl de activiteit op de transfermarkt toeneemt en de internationale toernooien eindigen, verfijnen de teams hun strategieën. Manchester City blijft de favoriet, maar het competitieve landschap van de EPL zorgt ervoor dat niets gegarandeerd is. Het decor is opgesteld voor een ander spannend seizoen van Engels voetbal, waarbij iedereen zich afvraagt of City geschiedenis kan schrijven of dat hun rivalen eindelijk de regerende kampioenen kunnen onttronen.

Vainqueurs précédents de la Premier League

  • 2024 : Man City
  • 2023 : Man City
  • 2022 : Man City
  • 2021 : Man City
  • 2020 : Liverpool
  • 2019 : Man City
  • 2018 : Man City

2017 : Chelsea

Live Odds

Toon andere wedopties

X