Premier Leauge winnaar, voetbalweddenschappen
Premier Leauge winnaar, voetbalweddenschappen

Wie wint de Premier League in 2024?

Odds op: 2 mei

Het Premier League-seizoen 2023/24 is spannender dan ooit. De titelrace is spannend, maar wie zal aan het einde van het seizoen de trofee winnen? Wedden op de Premier League doe je bij bwin.

Om het vorige seizoen kort samen te vatten: Arsenal leidde het grootste deel van het vorige seizoen de Premier League. Als outsiders om zelfs maar in de top vier te eindigen, overtroffen de Gunners alle verwachtingen onder de slimme leiding van Mikel Arteta.

Maar uiteindelijk raakte Arsenal uitgeput, terwijl Manchester City in de laatste maanden van de campagne op toerental kwam. City eindigde als eerste voor het derde seizoen op rij met een marge van vijf punten, gevolgd door Arsenal op de tweede plaats, Manchester United als derde en Newcastle United als vierde.

Welke club gaat de Premier League in 2024 winnen? De kansen zijn in het voordeel van Manchester City en Arsenal.

Winnende weddenschappen worden uitbetaald op de laatste dag, wanneer alle plaatsen zijn gefinaliseerd, of wanneer het leidende team wiskundig gezien het kampioenschap heeft veiliggesteld.

Dit betekent dat geen enkel ander team ze kan inhalen of de eerste plaats van ze kan overnemen, vanwege het aantal wedstrijden gespeeld en punten gewonnen.

Zal Manchester City voor de vierde keer op rij triomferen?

Manchester City is veruit het beste team in het Engelse voetbal van de afgelopen jaren.

Ze hebben vijf van de laatste zes Premier League-titels gewonnen en elk van de laatste drie. Vorig seizoen wonnen ze uiteindelijk voor het eerst de Champions League door Inter Milaan met 1-0 te verslaan in de finale.

City heeft de beste manager in de competitie en ook de sterkste basisopstelling. Erling Haaland was op vele manieren de ontbrekende schakel. De Noor is ook favoriet om de topscorer van het seizoen te worden met een notering van 1.02.

Het is moeilijk voor te stellen dat het team van Pep Guardiola ergens anders dan op de eerste plaats eindigt. Hun rivalen hopen dat ze na het winnen van de treble vorig seizoen wat van hun honger hebben verloren, maar dat lijkt onwaarschijnlijk.

City is expert in het uitoefenen van druk, zoals we in eerdere campagnes hebben gezien, maar zelfs zij zouden niet hebben verwacht dat hun twee rivalen problemen zouden hebben in de laatste wedstrijden.

Pep Guardiola en zijn spelers van City hebben hun lot in eigen hand, want als ze al hun wedstrijden winnen, worden ze kampioen. De notering voor Manchester City om de titel te winnen staat op 1.37.

De beslissende wedstrijd zal in Londen worden gespeeld, tegen de Spurs, de grote rivaal van Arsenal.

Schema van City:
11 mei Fulham – Manchester City
14 mei Tottenham – Manchester City
19 mei Man City versus West Ham
25 mei Man City vs Man Utd (FA Cup-finale)

De kans dat Man City de titel wint, staat aan 1.40.

Alsnog Arsenal?

Arsenal kende een indrukwekkend seizoen 2022-23 in de Premier League. Onder leiding van Mikel Arteta leverden ze uitzonderlijke prestaties, die de verwachtingen tartten. De Gunners vervaagden tegen het einde van vorig seizoen, maar ze hadden veel positieve punten om te benadrukken van de hele campagne.

De strijd om de titel is verre van voorbij, want Arsenal staat bovenaan de ranglijst, zij het met één wedstrijd meer gespeeld dan City. Sinds de dubbele nederlaag tegen Aston Villa en die in de Champions League, hebben de Gunners drie overtuigende overwinningen op rij behaald, waaronder een 5-0 tegen Chelsea en een overwinning op het veld van hun rivalen Tottenham.

De notering voor Arsenal om de titel te winnen staat op 3.00.

Het team van Arteta heeft nog maar drie extra wedstrijden te spelen, en dat tegen haalbare tegenstanders.

Schema Arsenal:

4 mei Arsenal vs Bournemouth

12 mei Man Utd vs Arsenal

19 mei Arsenal vs Everton

Wie eindigt in de top-4?

Er zijn nog twee teams over voor deze vierde plaats, en een Champions League-ticket. De strijd is tussen Aston Villa (67 punten) en Tottenham (60 punten).

De Villans spelen al een heel seizoen op hoog niveau en kunnen nog steeds de Conference League winnen. Ze zullen een moeilijke wedstrijd hebben tegen Liverpool op 13 mei, maar niemand twijfelt dat ze volgend seizoen Champions League-voetbal zullen spelen. Aston Villa in de top 4 staat genoteerd op 1.03.

Vorige winnaars

2023 : Man City

2022 : Man City

2021 : Man City

2020 : Liverpool

2019 : Man City

2018 : Man City

2017 : Chelsea

Toon andere wedopties

X