Club Brugge - Cercle Brugge, Jupiler Pro League, voetbalweddenschappen
Club Brugge - Cercle Brugge, Jupiler Pro League, voetbalweddenschappen

Club Brugge – Cercle Brugge: blauw-zwart heeft genoeg aan een puntje

Odds op: 22 mei

De 10e speeldag van de Champions’ play-offs van de Jupiler Pro League. Club Brugge neemt het thuis op tegen Cercle Brugge.

Op de laatste speeldag van de Champions’ play-offs van de Jupiler Pro League staat een boeiend duel op het programma tussen stadsrivalen Club Brugge en Cercle Brugge. De wedstrijd vindt plaats in het iconische Jan Breydelstadion, de thuisbasis van beide teams. Dit belooft een spannende clash te worden, gezien de rijke historie en de huidige vorm van beide ploegen.

Wedden op Club Brugge – Cercle Brugge. De noteringen zijn duidelijk in het voordeel van Club Brugge.

Club Brugge heeft genoeg aan een punt

De odds voor een overwinning van de thuisploeg staan op 1.53.

Club Brugge gaat de wedstrijd in met een indrukwekkende thuisreeks. Ze hebben in hun laatste 22 thuiswedstrijden tegen Cercle Brugge 15 keer gewonnen, 5 keer gelijkgespeeld en slechts 2 keer verloren. Dit seizoen heeft Club Brugge een sterk thuisrecord van 11 overwinningen, 7 gelijke spelen en slechts 1 nederlaag. Bovendien hebben ze hun laatste 8 thuiswedstrijden niet verloren en hebben ze in 18 opeenvolgende wedstrijden altijd minstens één keer gescoord.

In hun laatste wedstrijd behaalden ze een belangrijke overwinning tegen Anderlecht met 0-1. Dit resultaat heeft hen tot favoriet gemaakt om het kampioenschap te winnen. Deze overwinning toont aan dat Club Brugge in staat is om onder druk te presteren en defensieve discipline te behouden, wat cruciaal zal zijn in de derby tegen Cercle Brugge.

Club Brugge is bekend om een sterke eerste helft, waarin ze in 52% van hun wedstrijden de leiding nemen. Wanneer ze met 1-0 voorstaan in eigen huis, winnen ze 75% van deze wedstrijden. Hoewel ze af en toe moeite hebben om terug te komen van een achterstand (slechts 22% winst na een 0-1 achterstand thuis), blijft hun algehele prestatie superieur aan die van Cercle Brugge.

Staat Club Brugge al voor aan de rust? Zet in op ‘Club Brugge / Club Brugge’ en win 2.20 keer je inzet.

Wedden op de Jupiler Pro League doe je bij bwin

Cercle wil Europees spelen

De odds voor een overwinning van de uitploeg staan op 5.50.

Cercle Brugge staat voor een zware uitdaging in deze derby, zeker gezien hun recente statistieken tegen Club Brugge. Hun laatste overwinning in een uitwedstrijd in het Jan Breydelstadion dateert uit 2012. Sindsdien hebben ze moeite gehad om punten te pakken in deze uitwedstrijden. Dit seizoen hebben ze in één van hun vier uitwedstrijden niet weten te scoren en hebben ze in hun laatste negen wedstrijden telkens een doelpunt tegen gekregen.

In hun laatste wedstrijd leden ze een nipte 1-2 nederlaag tegen Union. Ondanks het verlies toonde Cercle Brugge veerkracht en strijdlust door tot het einde te vechten.

Het team heeft echter te kampen met een gebrek aan consistentie, wat blijkt uit hun prestaties in de Champions’ play-offs. Ze winnen 27% van hun wedstrijden in de eerste helft, een percentage dat aanzienlijk lager is dan dat van Club Brugge. Als ze erin slagen om met 0-1 voor te komen in uitwedstrijden, winnen ze 81% van deze wedstrijden. Echter, als ze met 1-0 achterstaan, winnen ze slechts 11% van de tijd.

Kan Cercle iets pakken tegen Club Brugge? Zet in op ‘X of Cercle Brugge’ en win 2.45 keer je inzet terug.

Overzicht van de uitslagen

Anderlecht 0-1 Club Brugge

Cercle Brugge 1-2 Union

Toon andere wedopties

X