Hoe lang zal Vincent Kompany het volhouden in Bayern München?
Hoe lang zal Vincent Kompany het volhouden in Bayern München?

Vincent Kompany: 7 managers in tien seizoenen bij Bayern

Odds op: 6 juni

De benoeming van Vincent Kompany als hoofdtrainer van Bayern München is een verrassende ontwikkeling, vooral gezien zijn recente degradatie met Burnley. Deze beslissing geeft aan dat Bayern bereid is om een gok te wagen op een opkomend managementtalent, ondanks zijn gebrek aan ervaring op het hoogste niveau. Kompany’s enige seizoen in de Premier League met Burnley was moeilijk, gekenmerkt door tactische naïviteit en een team dat niet was toegerust om de strengheid van de top aan te kunnen. Zijn succes in de Championship en zijn toewijding aan een aanvallende filosofie resoneren echter met de voetbalethiek van Bayern.

De benoeming van Kompany door Bayern benadrukt hun wanhoop in een langdurige zoektocht naar een vervanger voor Thomas Tuchel, met verschillende topkandidaten die niet beschikbaar of ongeschikt bleken te zijn. Kompany is verre van hun eerste keuze, maar zijn potentieel, geworteld in zijn verleden als speler onder Pep Guardiola en zijn speelstijl bij Burnley, maken hem tot een interessante optie.

De tactische principes van Kompany en zijn op balbezit gerichte stijl zouden effectiever kunnen zijn met de topklasse spelers van Bayern, in overeenstemming met hun dominante benadering in de Bundesliga. Zijn leiderschapskwaliteiten, zijn ervaring als speler bij Manchester City en zijn beheersing van het Duits dragen bij aan zijn aantrekkingskracht. Bovendien maakt zijn vermogen om met grote talenten om te gaan en zijn bekende naam hem een interessante kandidaat voor Bayern, ondanks de risico’s die gepaard gaan met zijn gebrek aan ervaring als manager op het hoogste niveau. Wedden op de Bundesliga doe je samen met bwin.

Wat zijn de factoren die Kompany kunnen doen vertrekken bij Bayern?

Het voorspellen van de exacte duur van de carrière van een manager, vooral in een omgeving met hoge druk zoals bij Bayern München, is een uitdaging. Verschillende factoren zullen het succes en de langdurigheid van Vincent Kompany binnen de Beierse club beïnvloeden:

 1. Initiële resultaten en prestaties: de onmiddellijke impact van Kompany zal cruciaal zijn. Bayern München eist succes zowel nationaal als Europees. Als hij er niet in slaagt om snel positieve resultaten te behalen, met name in de Bundesliga en de Champions League, kan zijn positie bedreigd worden.
 2. Beheer van spelers en tactiek: de manier waarop Kompany het team beheert, omgaat met vedette spelers en zijn tactische filosofie implementeert, zal essentieel zijn. De supporters van Bayern verwachten een bepaalde speelstijl en het niet voldoen aan deze verwachtingen kan leiden tot ontevredenheid.
 3. Steun en geduld van het bestuur: het geduld van het bestuur van Bayern zal essentieel zijn. Als zij zich ertoe verbinden Kompany de tijd te geven om zijn tactiek op te bouwen en aan te passen, kan hij een langer mandaat hebben. Echter, de geschiedenis van Bayern toont een neiging tot snelle veranderingen van leiding als onmiddellijk succes uitblijft.
 4. Concurrentie en externe factoren: de prestaties van rivalen in de Bundesliga en in Europese competities kunnen ook zijn mandaat beïnvloeden. Daarnaast kunnen blessures, transfers en andere onvoorziene omstandigheden zijn effectiviteit beïnvloeden.

Gezien de hoge verwachtingen van Bayern München en de potentiële volatiliteit van voetbalmanagement, kan het mandaat van Kompany variëren van enkele maanden tot enkele jaren. Als hij erin slaagt om in het begin goede resultaten te behalen en een duidelijke visie voor het team te tonen, kan hij een blijvende impact hebben. Echter, een moeizame start of aanzienlijke tegenslagen kunnen leiden tot een voortijdig vertrek, mogelijk al in zijn eerste seizoen. Historisch gezien heeft Bayern niet geaarzeld om snel van leiding te wisselen om hun concurrentievoordeel te behouden.

Wie zijn de andere Belgische managers van dit moment?

Op dit moment hebben verschillende Belgische managers een significante impact gehad op het Europese voetbal en kunnen zij beschouwd worden als behorend tot de elite. Hier zijn enkele van de meest prominente Belgische managers:

1. Philippe Clément:

 • Huidige functie: manager van Glasgow Rangers.
 • Vorige functies: manager van AS Monaco, Club Brugge en Genk.
 • Prestaties: hij heeft de Pro League gewonnen met Genk en Club Brugge, waardoor hij een reputatie heeft opgebouwd in het ontwikkelen van jong talent en aantrekkelijk voetbal.

2. Michel Preud’homme:

 • Huidige functie: momenteel niet in functie.
 • Vorige functies: hij heeft onder andere Standard Luik, Club Brugge, La Gantoise en Al-Shabab geleid.
 • Prestaties: hij heeft meerdere Belgische landstitels en nationale bekers gewonnen en staat bekend om zijn tactische inzicht en ervaring.

3. Marc Wilmots:

 • Huidige functie: hij heeft verschillende functies bekleed bij nationale teams en clubs en is nu sportief directeur bij Schalke 04.
 • Vorige functies: voormalig manager van het Belgische nationale team, Iran en Ivoorkust.
 • Prestaties: hij leidde België naar de kwartfinales van het WK 2014 en het EK 2016.

Terwijl Vincent Kompany wordt gezien als een rijzende ster, onderscheidt Philippe Clement zich als de meest vooraanstaande Belgische manager van dit moment, met significante successen in de afgelopen jaren.

Hoelang blijven trainers bij Bayern?

Bayern München heeft de afgelopen tien jaar zeven keer van manager gewisseld. Hier is een overzicht van de duur van de mandaten van de laatste managers van Bayern München vóór Vincent Kompany:

1. Thomas Tuchel:

 • Mandaat: april 2023 – februari 2024
 • Duur: 10 maanden
 • Prestaties: hij slaagde er niet in om de dominantie van Bayern in de Bundesliga te behouden en had moeite in de Europese competities, wat leidde tot zijn vertrek.

2. Julian Nagelsmann:

 • Mandaat: juli 2021 – maart 2023
 • Duur: 1 jaar en 9 maanden
 • Prestaties: hij won de Bundesliga in het seizoen 2021-2022. Zijn mandaat werd gekenmerkt door een focus op de ontwikkeling van jonge spelers en een dynamische speelstijl, maar eindigde voortijdig.

3. Hansi Flick:

 • Mandaat: november 2019 – juni 2021
 • Duur: 1 jaar en 7 maanden
 • Prestaties: hij won de Bundesliga, de DFB-Pokal en de UEFA Champions League in het seizoen 2019-2020, en behaalde een historische sextuple door ook de UEFA Super Cup, de FIFA Club World Cup en de DFL-Supercup te winnen.

4. Niko Kovač:

 • Mandaat: juli 2018 – november 2019
 • Duur: 1 jaar en 4 maanden
 • Prestaties: hij won de Bundesliga en de DFB-Pokal in het seizoen 2018-2019, maar werd bekritiseerd vanwege inconsistente prestaties en een gebrek aan tactische consistentie.

5. Jupp Heynckes (interim-manager in 2017-2018):

 • Mandaat: oktober 2017 – juni 2018
 • Duur: 8 maanden
 • Prestaties: hij won de Bundesliga in het seizoen 2017-2018. Dit was zijn vierde periode bij Bayern, waar hij werd aangesteld om het team te stabiliseren na het ontslag van Carlo Ancelotti.

6. Carlo Ancelotti:

 • Mandaat: juli 2016 – september 2017
 • Duur: 1 jaar en 2 maanden
 • Prestaties: hij won de Bundesliga in het seizoen 2016-2017, maar werd aan het begin van het volgende seizoen ontslagen vanwege slechte prestaties en conflicten met de spelers.

7. Pep Guardiola:

 • Mandaat: juli 2013 – juni 2016
 • Duur: 3 jaar
 • Prestaties: hij won de Bundesliga in elk van zijn drie seizoenen, twee DFB-Pokals, de UEFA Super Cup en de FIFA Club World Cup. Pep Guardiola staat bekend om zijn tactische innovaties en dominante prestaties in de competitie, hoewel hij de Champions League niet won met Bayern.

De gemiddelde duur van de mandaten van de trainers van Bayern in het afgelopen decennium is relatief kort, meestal rond de 1 tot 2 jaar. Dit weerspiegelt de hoge verwachtingen en de druk binnen de club, waar constant succes in zowel nationale als Europese competities wordt geëist.

Live odds

Toon andere wedopties

X