gérard piqué kings world cup
gérard piqué kings world cup

Kings World Cup: het voetbaltoernooi uitgevonden door Gerard Piqué

Odds op: 4 juni

De Kings World Cup, vaak simpelweg de Kings Cup genoemd, is een voetbaltoernooi georganiseerd door de Kings League, een amateurcompetitie voor zeven-tegen-zeven voetbal. Opgericht door voormalig Barcelona-speler Gerard Piqué, streeft de Kings League ernaar traditioneel voetbal te combineren met een variëteit aan entertainment om een unieke sportshow te creëren. Het toernooi brengt een mix van voormalige professionele voetballers, internetpersoonlijkheden en andere beroemdheden samen, wat zorgt voor een boeiende en onconventionele voetbalervaring.

Het doel van de Kings World Cup is het spel te verlevendigen, een jonger publiek aan te trekken en een originele en vermakelijke voetbalervaring te bieden. Internetpersoonlijkheden en voormalige voetballegendes nemen ook deel aan dit unieke evenement. Onder hen bevinden zich bekende namen zoals Eden Hazard, Francesco Totti en Kun Agüero, bekend bij veel voetbalfans. Wedden op voetbal doe je samen met bwin.

Belangrijkste Kenmerken van de Kings World Cup

 1. Format: De Kings Cup heeft een zeven-tegen-zeven format, wat anders is dan het traditionele elf-tegen-elf in professioneel voetbal. Deze kleinere teams zorgen vaak voor sneller spel en hogere scores.
 2. Deelnemers: De Cup bestaat uit een mix van voormalige professionele voetballers, social media influencers en beroemdheden. Deze diverse groep combineert voetbalexpertise met entertainmentwaarde, waardoor een breed publiek wordt aangetrokken.
 3. Focus op Entertainment: De Kings Cup legt de nadruk op entertainment door elementen zoals muziek, live commentaar en interactieve betrokkenheid van fans tijdens de wedstrijden te integreren. Deze aanpak maakt de wedstrijden aantrekkelijker en toegankelijker voor een breder publiek, inclusief mensen die geen traditionele voetbalfans zijn.
 4. Innovatieve Regels: De Kings Cup experimenteert voortdurend met verschillende regels en formats om het spel spannender te maken. Bijvoorbeeld, ze kunnen kortere helften, speciale powerplays of andere unieke wendingen implementeren om de wedstrijden dynamisch en boeiend te houden.
 5. Wereldwijde Bereik: Door internetpersoonlijkheden te betrekken en gebruik te maken van sociale media, heeft de Kings World Cup het potentieel om een wereldwijd publiek te bereiken. Deze internationale aantrekkingskracht is een belangrijk aspect van hun strategie om zich te onderscheiden van traditionele voetbalcompetities.
 6. Deelnemende Teams: De World Cup brengt 32 teams samen. Twintig van deze teams komen uit bestaande Spaanse en Zuid-Amerikaanse leagues, terwijl de overige twaalf teams verschillende landen van over de hele wereld vertegenwoordigen.
 7. Competitieformat: In de beginfase zijn er geen groepswedstrijden. In plaats daarvan speelt elk team twee wedstrijden. Als een team beide wedstrijden wint, kwalificeert het zich direct voor de achtste finales. Omgekeerd, als een team beide wedstrijden verliest, wordt het geëlimineerd. Teams die één wedstrijd winnen, spelen een knock-outwedstrijd tegen een ander team in dezelfde situatie. De winnaars van deze knock-outwedstrijden gaan ook door naar de achtste finales.
 8. Knock-outfase: Vanaf de achtste finales volgt het toernooi een klassiek knock-outformat tot de finale.

Doel en visie van de Kings World Cup

De Kings World Cup streeft ernaar:

 • Traditioneel voetbal te herdefiniëren: door entertainment en innovatieve regels te integreren, probeert het een nieuwe kijk op de sport te bieden.
 • Een nieuw publiek aan te spreken: door beroemdheden en internetinfluencers op te nemen, worden kijkers aangetrokken die normaal gesproken geen voetbal volgen.
 • Een leuke sfeer te creëren: de Cup prioriteert het creëren van een plezierige en luchtige omgeving voor zowel spelers als fans.

Unieke regels van de Kings World Cup

De Kings World Cup presenteert een uniek format met ongebruikelijke regels. Hier is een overzicht van enkele regels:

 1. Duur van de wedstrijden: de wedstrijden duren 40 minuten, verdeeld in twee helften van 20 minuten.
 2. Teamopstelling en Dynamisch Spel: de wedstrijd begint in een één-tegen-één format, waarna elke minuut een extra speler per team het veld betreedt.
 3. Aftrap: de aftrap is geïnspireerd op waterpolo: een bal wordt in het midden van het veld gedropt en de spelers rennen vanaf hun doellijn om de bal te bemachtigen.
 4. Kaarten: gele kaarten schorsen een speler voor 2 minuten, rode kaarten sluiten een speler definitief uit de wedstrijd.
 5. Dubbele doelpunten: in de laatste twee minuten van elke helft tellen doelpunten dubbel.
 6. Geheime wapens: elk team kan eenmaal per wedstrijd een “geheim wapen” inzetten om het spel te beïnvloeden.

Wat is het Geheime Wapen in de Kings World Cup?

In de Kings League is de “Golden Card” of het geheime wapen een unieke eigenschap ontworpen om een extra laag spanning en strategie aan de wedstrijden toe te voegen. De Golden Card fungeert als een speciale bonus die teams kunnen gebruiken om een strategisch voordeel te behalen. Hier zijn enkele details over hoe de Golden Card werkt:

1) Voorwedstrijd selectie: voor de start van elke wedstrijd krijgen teams een set Golden Cards waaruit ze kunnen kiezen. Elke kaart vertegenwoordigt een bepaalde kracht of voordeel dat tijdens de wedstrijd kan worden gebruikt.

2) Verschillende krachten: de krachten van de Golden Cards kunnen sterk variëren. Voorbeelden zijn:

 • Extra speler: staat een team toe een extra speler op het veld te hebben voor een bepaalde tijd.
 • Penalty: geeft een team een directe strafschop.
 • Power play: verwijdert tijdelijk een tegenstander van het veld.
 • Dubbele punten: Doelpunten in een bepaalde periode tellen dubbel.
 • Directe wissel: laat een wissel toe zonder de gebruikelijke procedures of tijdsbeperkingen.

3) Timing en strategie: Teams moeten het optimale moment bepalen om hun Golden Card te gebruiken. Dit voegt een strategische laag toe, omdat het juiste gebruik van de kaart de uitkomst van het spel aanzienlijk kan beïnvloeden.

Conclusie Kings World Cup

De Kings World Cup vertegenwoordigt een innovatieve benadering van voetbal, waarbij sport en entertainment worden gecombineerd om een unieke en boeiende ervaring te creëren. Onder leiding van Gerard Piqué onderscheidt de focus van de league op plezier, inclusie en entertainment zich van traditionele voetbaltoernooien, wat het een opmerkelijke aanvulling maakt op de wereld van sportentertainment.

Toon andere wedopties

X