Serie A winnaar, voetbalweddenschappen
Serie A winnaar, voetbalweddenschappen

Serie A: de noteringen voor volgend seizoen zijn er al

Odds op: 9 mei

De Serie A heeft de afgelopen jaren een reeks verschillende kampioenen gezien, en het lijkt erop dat het competitieve karakter van de competitie blijft toenemen. Napoli verraste vriend en vijand door in het seizoen 2022-2023 hun eerste Serie A-titel te winnen sinds de dagen van Diego Maradona.

Ondanks het verlies van enkele sleutelspelers wisten ze zich te kronen tot kampioen, wat aantoont dat in het Europese voetbal alles kan en zal gebeuren. Nu staan ze voor de uitdaging om hun Scudetto te verdedigen, maar er zijn sterke uitdagers die azen op de prijs. Laten we de topkandidaten voor het komende Serie A-seizoen eens nader bekijken.

Door goede prestaties in de Europese competities heeft Italië komend seizoen recht op 5 teams in de Champions League. Ook is het mogelijk om te wedden op de teams die in de top 5 eindigen!

Wedden op de kampioen van Italië in 2025, de noteringen zijn in het voordeel van Inter Milaan.

Wie wint de Scudetto in 2024/25

Inter heeft respect afgedwongen door de finale van de UEFA Champions League 2022-2023 te bereiken. De Nerazzurri gingen door met hun overwinningsreeks met de titel dit seizoen, evenals de meest productieve aanval en de meest solide verdediging. Voor het komende seizoen zijn de Nerazzurri favoriet om hun titel te behouden, en bwin plaatst ze op 1.60.

De tactische discipline en defensieve kracht van Juventus, gecombineerd met hun aanvallende potentieel, maken ze tot geduchte concurrenten in de Serie A. Juventus staat iets achter in het klassement, maar ze profiteren niet van het ontbreken van Europese competities om dit seizoen aan deel te nemen. Voor het seizoen 2024/25 krijgen de Bianconeri een notering van 4.50.

AC Milan heeft dit seizoen indrukwekkende prestaties geleverd. De mix van ervaring en jong talent in het team maakt AC Milan tot een serieuze concurrent in de Serie A. De Rossoneri krijgen ook een notering van 4.50, net als Juventus.

Napoli, dat volgend seizoen niet in Europa speelt, heeft een notering van 12.00. AS Roma staat aan 15.00.

Wedden op de Serie A doe je samen met bwin

Kans om te eindigen in de top 4 van de Serie A

Bologna maakt de top vier compleet. Het team van Thiago Motta (64 punten, +22) is de favoriet om in de top 4 te eindigen met een waardering van 1.55. Thiago Motta is een van de meest veelbelovende coaches in het Europese voetbal geworden door Bologna in iets meer dan 12 maanden te transformeren. Hij heeft een compleet nieuwe speelstijl geïmplementeerd in Emilia-Romagna, waarbij zijn op balbezit gebaseerde filosofie veel lof heeft gekregen. Zijn team streeft ernaar om de wedstrijden te domineren en druk uit te oefenen op de tegenstander door middel van balbezit, waarbij Bologna dit seizoen het derde hoogste balbezitpercentage in de divisie heeft (56,8%) en meer passes probeert te spelen dan elk ander Serie A-team (10.175).

De derde concurrent voor de top 4 is Atalanta met een notering van 2.30. Het team uit Bergamo heeft nog steeds 4 punten achterstand op de top 4, maar met een wedstrijd meer te spelen, kunnen ze terugkomen tot slechts een puntje. Atalanta (60 punten, +25) neemt nog steeds deel aan een Europees toernooi met een confrontatie tegen Marseille. Atalanta doet ook nog steeds mee in de Italiaanse beker.

AS Roma (60 punten, +20) heeft een waardering van 7.50 om op de vierde plaats te eindigen. Het ontslag van José Mourinho aan het begin van het kalenderjaar markeerde het begin van een ongelooflijke omkeer voor de spelers van AS Roma. Hoewel voormalig verdedigende middenvelder Daniele De Rossi zeker de ziel van de stad Rome belichaamde gedurende zijn 18-jarige carrière bij zijn geboorteclub, was zijn CV als manager niet echt indrukwekkend na slechts een korte periode bij SPAL, die na vier maanden werd afgebroken.

Veel kanshebbers voor de degradatie naar de Serie B

Behalve Salernitana, die heeft afgehaakt, zijn er nog verschillende teams die kans maken om te degraderen naar de Serie B. Elke speeldag zal beslissend zijn om het behoud te verzekeren, wetende dat minstens twee van de zeven betrokken teams volgend seizoen in de Serie B zullen spelen.

Op basis van hun huidige vorm lijkt het erop dat Sassuolo de grootste kans maakt om voorlaatste te worden, ze krijgen een kans van 1.30 om te degraderen.

Empoli gewaardeerd op 2.00 en Udinese op 2.50 moeten ook nog vol aan de bak, net als Frosinone gewaardeerd op 2.75.

Capocannoniere van de Serie A 2023/24 zonder Lautaro

Het seizoen 2023/24 van de Serie A nadert zijn laatste fase en de strijd om de topschutterstand lijkt net zo beslist als de strijd om het kampioenschap.

Dušan Vlahović heeft een notering van 1.30. Hoewel de voormalige topscorer van Fiorentina flink teleurstelde in zijn scorend vermogen sinds zijn belangrijke transfer naar Juventus in de winter van 2022, bewijst hij zich eens te meer als een kracht om rekening mee te houden in het Italiaanse voetbal en is hij momenteel de tweede topscorer van de competitie met 15 doelpunten.

Victor Osimhen won de prijs vorig seizoen, met 26 doelpunten om Napoli te helpen zijn langverwachte Scudetto te winnen. De Nigeriaan heeft een notering van 5.50.

Hoewel hij in zijn laatste jaren is, blijft Olivier Giroud, 37 jaar oud, een betrouwbare bron van doelpunten voor Milan. De Fransman heeft ook een notering van 10.00.

Toon andere wedopties

X