La Liga winnaar, voetbalweddenschappen
La Liga winnaar, voetbalweddenschappen

Real Madrid is kampioen van Spanje

Odds op: 7 mei

Het La Liga-seizoen van 2023-24 belooft weer een competitie vol spanning en sensatie. Het kampioenschap begon op 12 augustus 2023 en eindigt op 26 mei 2024. Er zijn nog slechts enkele speeldagen over in mei. Real Madrid is de laatste Iberische club die nog actief is in Europees verband.

FC Barcelona slaagde er niet in om hun titel in La Liga te verdedigen na het winnen van de titel voor de 27e keer in de clubgeschiedenis vorig seizoen. Het podium ligt bijna vast, met Girona als verrassing.

De strijd om de Europese plaatsen belooft hevig te worden, met ook Atlético Madrid en Athletic Bilbao die hopen op een volgend seizoen in de Champions League. Het belooft nog een opwindend seizoen te worden in La Liga voor de zesde en zevende plaats, met vier teams die op enkele punten van elkaar staan. Wedden op La Liga doe je bij bwin.

Echter, Real Madrid en Girona zijn vastbesloten om hun rivaal van de troon te stoten, elk met hun eigen ambitie om de titel te winnen. De competitie belooft hevig te zijn, met ook Atlético, Sevilla, Real Sociedad, Real Betis, Villarreal en Athletic Bilbao die strijden om Europees voetbal.

Met nog vier wedstrijden te gaan, is het tijd om alles te geven. La Liga is nu de enige van de vijf beste Europese competities zonder doellijntechnologie.

Real Madrid is kampioen

Op dit moment leidt Real Madrid het klassement na 34 wedstrijden, met 27 overwinningen, zes gelijke spelen en slechts één nederlaag tegen Atlético Madrid. Ze zijn al 24 wedstrijden ongeslagen sinds hun nederlaag in september, met elf overwinningen in hun laatste 14 wedstrijden.

Real Madrid heeft een voorsprong van 13 punten aan kop van het klassement met nog vier speeldagen te gaan. Ondanks blessures, vooral van belangrijke spelers zoals Thibaut Courtois, Eder Militao en David Alaba, hebben ze hun dominantie weten te handhaven. De titel was duidelijk al binnen na hun overwinning tegen Girona en de Clásico in april.

Het vertrek van Karim Benzema werd deze zomer gecompenseerd door Jude Bellingham, die op koers ligt om de topscorer van La Liga te worden met op dit moment 18 doelpunten. De Engelsman staat genoteerd op 6.00 om pichichi van La Liga te worden.

Barcelona kan de tweede plaats veiligstellen

Barcelona slaagde er niet in de titel te verlengen, maar de Blaugrana blijven een van de dichtstbijzijnde concurrenten van Real Madrid.

Barcelona verloor van Girona en lijkt nu vrede te moeten nemen met de derde plaats dit seizoen.

Topscorer van de competitie van vorig seizoen, Robert Lewandowski, staat genoteerd op 6.00 om zijn titel te behouden. De Pool staat drie doelpunten achter op de leider in het klassement. Zijn hattrick tegen Valencia bewijst dat hij de strijd wil winnen, terwijl hij op 36-jarige leeftijd in de herfst van zijn carrière zit.

Levert Girona de topscorer?

De openbaring van het seizoen in La Liga is Girona, op dit moment tweede in het klassement met 74 punten. Hun vorm was iets afgenomen in de laatste paar wedstrijden tot het kon winnen van Barcelona.

Hoewel de strijd om de titel geleidelijk aan is afgezwakt, blijft het een uitzonderlijk seizoen. De aandacht van Girona is nu gericht op het veiligstellen van een plek in de Champions League, wat een belangrijke prestatie zou zijn gezien het feit dat ze pas vorig seizoen zijn gepromoveerd.

Geen enkel team buiten Madrid, Barcelona of Atlético heeft ooit zoveel punten behaald na 34 speelrondes.

Artem Dovbyk heeft dit seizoen 20 doelpunten gemaakt en blijft de topscorer van het klassement. De Oekraïner heeft in zijn laatste vijf wedstrijden op rij gescoord. Hij staat genoteerd op 1.36 om pichichi te worden.

Wie eindigt nog in de top-4?

Atlético Madrid (67 punten) en Athletic Bilbao (61 punten) zullen strijden om de vierde plaats. Een week geleden versloeg Atlético Athletic met 3-1 in het Wanda Metropolitano stadion.

Het team van Simeone lijkt het best gepositioneerd en heeft bovendien een gunstig schema. Het is moeilijk voor te stellen dat de Colchoneros minstens twee wedstrijden zullen verliezen tot het einde van het seizoen. Ze staan genoteerd op 1.02 om vierde te blijven en zich te kwalificeren voor de Champions League.

Athletic Bilbao heeft dit seizoen de Copa del Rey gewonnen en lijken de laatste weken een stuk minder te zijn na het pakken van een prijs. Ze stonden nog steeds vierde medio maart, maar sindsdien lijken ze problemen te hebben in de competitie. De Basken hebben zes punten achterstand en ook een gemakkelijk schema. Ze staan genoteerd op 13.00 om in de top 4 te eindigen.

Wie degradeert dit seizoen?

Het is bijna voorbij voor Grenada en al gedaan voor Almeria. Grenada weet het, maar terwijl ze nog steeds 11 punten achterstand hebben op een veilige plaats, lijkt dit een onmogelijke opdracht te gaan worden.

Cadiz lijkt veroordeeld tot de laatste degradatieplek. Het team staat genoteerd op 1.01 om te degraderen.

Mallorca heeft een notering van 21.00 lijkt op weg om zich te handhaven in LaLiga.

Recente winnaars van La Liga

22-23 Barcelona

21-22 Real

20-21 Atlético

19-20 Real

18-19 Barcelona

17-18 Barcelona

16-17 Real

15-16 Barcelona

14-15 Barcelona

Toon andere wedopties

X