Nederland neemt het op tegen Engeland op het EK in 2024.
Nederland neemt het op tegen Engeland op het EK in 2024.

Nederland – Engeland: kan Oranje de finale halen?

Odds op: 7 juni

De halve finales van het EK 2024 in Duitsland. Nederland neemt het op tegen Engeland.

Het Europees Kampioenschap 2024 in Duitsland nadert zijn climax met de halve finales. Nederland en Engeland staan tegenover elkaar in een wedstrijd die bol staat van spanning en verwachting. Beide teams hebben wat gelukt gekend maar zijn nu vastbesloten om de finale te bereiken. Laten we eens kijken naar hun recente prestaties en wat we kunnen verwachten van deze titanische confrontatie.

Wedden op Nederland – Engeland. De noteringen zijn lichtjes in het voordeel van de Engelsen.

Nederland schakelde Turkije uit

De odds voor een overwinning van de thuisploeg staan op 2.95.

Nederland heeft zichzelf geplaatst voor de halve finales na een heroïsche overwinning op Turkije met 2-1. De wedstrijd begon uitdagend voor Oranje, waarbij ze moeite hadden om door de Turkse verdediging heen te breken. Ronald Koeman’s team kwam achter in de eerste helft, dankzij een kopbal van Samet Akaydin na een prachtige voorzet van de jonge Arda Guler. De Nederlandse verdediging had het zwaar, en het was duidelijk dat er iets moest veranderen.

De sleutel tot de ommekeer was de inbreng van Wout Weghorst, een reusachtige spits die zowel aanvallend als defensief het verschil maakte. Zijn verdedigende ingreep, liggend op de grond, voorkwam een bijna zeker doelpunt van Turkije. Dit gaf Nederland de energie om terug te vechten. Kort daarna, zorgde Weghorst voor een aanvallende impuls die leidde tot de gelijkmaker van Stefan de Vrij. De gelijkmaker veranderde de dynamiek van de wedstrijd volledig. Nederland bleef drukken en uiteindelijk resulteerde dit in een eigen doelpunt, onder druk van Cody Gakpo en Mert Muldur, waardoor Nederland de leiding nam.

Engeland had penalties nodig tegen Zwitserland

De odds voor een overwinning van de uitploeg staan op 2.50.

Engeland bereikte de halve finales door Zwitserland te verslaan na een zenuwslopende strafschoppenserie, na een 1-1 gelijkspel. In de reguliere speeltijd kwam Engeland op voorsprong dankzij een briljante actie van Bukayo Saka, die in een ongebruikelijke rol als rechter wingback speelde. Saka’s indrukwekkende doelpunt, een prachtige krul vanaf de rand van het strafschopgebied, bracht Engeland terug in de wedstrijd nadat Zwitserland verrassend op voorsprong was gekomen.

De Engelsen toonden hun koelbloedigheid in de strafschoppenserie. Jordan Pickford’s cruciale redding van Manuel Akanji’s strafschop zette de toon, en de daaropvolgende treffers van onder andere Trent Alexander-Arnold, Jude Bellingham en Ivan Toney verzekerden Engeland van een plek in de halve finales. Dit duel benadrukte de diepte en het talent binnen de Engelse ploeg, evenals hun vermogen om onder druk te presteren.

De halve finale tussen Nederland en Engeland belooft een spannende strijd te worden tussen twee teams die vastberaden zijn om hun stempel te drukken op dit toernooi. Nederland heeft laten zien dat ze in staat zijn om tegenslagen te overwinnen en terug te vechten, terwijl Engeland bewezen heeft koelbloedig te blijven in de meest gespannen situaties. Beide teams hebben de kwaliteit en de wil om te winnen, wat betekent dat we een onvergetelijke wedstrijd in het vooruitzicht hebben.

Overzicht vorige wedstrijden

Nederland 2-1 Turkije

Engeland 1-1 (5-3) Zwitserland

Toon andere wedopties

X