F1 circuits
Praet, Castagne en Tielemans doen het uitstekend bij Leicester City

Praet, Castagne en Tielemans doen het uitstekend bij Leicester City

In de 3de voorronde van de FA Cup won Leicester met 0-4 op het veld van Stoke City. The Foxes tonen zo dat ze ook zonder topscorer Jamie Vardy doelpunten kunnen maken. Tielemans en Castagne speelden de volledige 90 minuten en Dennis Praet mocht op het einde van de wedstrijd gaan rusten. Praet, Castagne en Tielemans deelden alle drie een assist uit in de wedstrijd en zijn zo opnieuw belangrijk voor hun team.

Youri Tielemans was de eerste van de drie Belgen die de overgang maakte naar Leicester. In januari 2019 werd Tielemans geruild voor Adrien Silva van Leicester City en verhuisde hij op huurbasis naar Engeland. Een half jaar later tekende de Rode Duivel met 34 caps een vierjarig contract bij The Foxes, Leicester betaalde ongeveer 45 miljoen Euro aan Monaco voor de voormalige Anderlecht-speler. In 80 wedstrijden scoorde de 23-jarige 12 doelpunten, deelde hij 14 assists uit en is hij uitgegroeid tot sterkhouder op het middenveld van de Engelse kampioen van 2016.

Ook Dennis Praet werd in de zomer van 2019 gekocht door Leicester en de middenvelder werd zo herenigd met zijn voormalige ploegmaat. De Leuvenaar deed het uitstekend bij Sampdoria in de Serie A en kreeg daarom zijn kans om zijn kunsten in de Premier League te gaan tonen. De Rode Duivel met 9 caps is geen onbetwistbare titularis in Engeland maar stond ondertussen 40 keer op het veld in de Premier League, echter vaak als invaller.

In september 2020 verhuisde Castagne voor 24 miljoen naar de Premier League en werd hij de derde Rode Duivel in loondienst bij Leicester City. Tussen 2017 en 2020 kwam de voormalige Genk-speler uit voor Atalanta waar hij goed was voor 8 doelpunten en 10 assists in 96 wedstrijden, niet slecht voor een verdediger. Bij Leicester wordt de 25-jarige uitgespeeld als rechterverdediger of wing-back, wat ook zijn rol is bij de Rode Duivels waar hij concurrent is van Dortmund-speler Thomas Meunier.

Blijf steeds up-to-date en volg bwin ook op InstagramFacebook en Twitter.

X