De noteringen van Benfica-Braga zijn duidelijk ten voordele van de thuisploeg.
De noteringen van Benfica-Braga zijn duidelijk ten voordele van de thuisploeg.

Dries Mertens en Napels: een nooit eindigend liefdesverhaal

Door in juni van dit jaar het openingsdoelpunt te maken in de halve finales van de Coppa Italia tegen het Inter van Romelu Lukaku is Dries Mertens Marek Hamsik voorbijgestoken in de lijst van de beste doelpuntenmakers aller tijden. De Belg werd toen alleen recordhouder bij Napoli met 122 doelpunten. In totaal maakte hij ondertussen 129 doelpunten in 334 officiële wedstrijden voor Napoli.

Dries Mertens was al een tijdje medetopschutter aller tijden van Napoli nadat hij in de Champions League tegen de sterren uit Barcelona zijn 121ste doelpunt had binnengetrapt. Dries Mertens had hier slechts 310 wedstrijden voor nodig terwijl Hamsik er 520 had gespeeld om hetzelfde aantal doelpunten te bereiken. De onlangs overleden Napoli-legende Diego Maradona staat op plaats 3 in de stand met 115 eenheden.

De 33-jarige Rode Duivel werd enkele dagen na het verbreken van het record beloond door de voorzitter van Napoli Aurelio De Laurentiis en kreeg uiteindelijk toch een contractverlenging aan verbeterde voorwaarden en voor twee jaar, met een optie voor een derde jaar. Door deze contractverlenging wordt de Belg één van de bestbetaalde spelers in de Serie A.

Ook dit seizoen is goed begonnen voor de Leuvenaar. Mertens maakte al 4 doelpunten in 8 Serie A-wedstrijden en deelde ook 3 assists uit. Napoli deed het met een zevende plaats minder goed vorig seizoen en hoopt in 2020/21 terug aansluiting te vinden met de Italiaanse top. Dries Mertens scoorde op de negende speeldag een doelpunt in de ruime 4-0 thuisoverwinning die om clublegende Diego Maradona te eren in speciale gestreepte shirtjes werd gespeeld, geïnspireerd door die van het nationaal voetbalelftal van Argentinië.

Ook bij de Rode Duivels maakte Dries Mertens al drie doelpunten in 2020: een doelpunt tegen IJsland, één tegen Denemarken en een mooie vrije trap tegen Engeland in de Nations League. De topschutter aller tijden van Napoli wil ook dit seizoen doen waar hij goed in is: doelpunten maken voor Napoli en de Belgische nationale ploeg. Hij hoopt volgende zomer na een goed seizoen in clubverband te kunnen schitteren op het EK met de Rode Duivels.

Blijf steeds up-to-date en volg bwin ook op Instagram, Facebook en Twitter.

X