Kan Adnan Januzaj ontploffen dit seizoen en een EK-selectie afdwingen?
Kan Adnan Januzaj ontploffen dit seizoen en een EK-selectie afdwingen?

Kan Adnan Januzaj ontploffen dit seizoen en een EK-selectie afdwingen?

Januzaj begon zijn voetbalcarrière bij FC Brussels, maar kwam in 2005 als 10-jarige terecht bij Anderlecht. Zes jaar later verliet hij Anderlecht voor Manchester United op 16-jarige leeftijd, na indruk te hebben gemaakt bij de jeugdploegen van Anderlecht. Tot spijt van de toenmalige manager verliet zo één van de grootste Belgische talenten Anderlecht nog voor ooit in het eerste team te hebben gespeeld.

De Belg van Kosovaarse oorsprong werd onder Sir Alex Ferguson opgenomen in de eerste ploeg van Manchester United maar maakte pas zijn debuut in 2013 toen David Moyes er hoofdtrainer werd. Januzaj zou uiteindelijk 5 doelpunten maken in 63 officiële wedstrijden voor de hoofdmacht van The Red Devils, maar ondanks zijn weelde aan talent werd hij nooit uitgesproken titularis.

Door een gebrek aan speelminuten werd de Rode Duivel in 2015 uitgeleend aan Borussia Dortmund. Een half jaar later zou Januzaj echter al teruggeroepen worden naar United, na slechts 12 wedstrijden voor BVB zonder een doelpunt te scoren. Hierna volgde een uitleenbeurt bij Premier League-club Sunderland, waar hij herenigd werd met zijn voormalige coach David Moyes. Ook zijn periode bij The Black Cats werd echter geen groot succes en de voormalige Anderlechtspeler kwam slechts 1 keer tot scoren in 28 wedstrijden.

Bij Manchester United slaagde hij er als 22-jarige niet in om in de basiself te raken en daarom tekende hij in juli 2017 een vijfjarig contract bij La Liga-club Real Sociedad. Bij de Spaanse subtopper slaagde hij er wel in vaker in de basis te staan en werd hij vooral uitgespeeld als rechtervleugelspeler. Door zijn goede prestaties in Spanje werd Januzaj door Roberto Martinez opgeroepen voor het WK van 2018, waar hij tegen Engeland een doelpunt scoorde in de groepsfase.

Adnan Januzaj wil in 2021 naar het EK met de Rode Duivels en wil zich tonen bij Real Sociedad dit seizoen. De nog steeds maar 25-jarige is alvast uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen en kwam al 2 keer tot scoren in 5 La Liga-wedstrijden. Door de grote weelde aan topspelers bij de Rode Duivels fungeert Januzaj als back-up voor Eden Hazard of Dries Mertens. Als hij zijn geweldige start van het seizoen kan verderzetten zal Martinez een speler met het talent van Januzaj altijd opnemen in de lijst van 23 spelers voor het EK.

Blijf steeds up-to-date en volg bwin ook op Instagram, Facebook en Twitter.

X