Alexis Saelemaekers maakt eerste doelpunt voor AC Milan
Alexis Saelemaekers maakt eerste doelpunt voor AC Milan

Alexis Saelemaekers maakt eerste doelpunt voor AC Milan

Alexis Saelemaekers maakte in juli 2020 zijn eerste doelpunt voor AC Milan. De voormalige Anderlechtspeler maakte het openingsdoelpunt in de 10de minuut in de wedstrijd tegen Bologna die uiteindelijk op een 5-1 thuisoverwinning voor AC Milan zou eindigen. Door deze thuiszege deed Milan een uitstekende zaak met het oog op Europees voetbal volgend seizoen.

AC Milan huurde de 21-jarige Belg aan het begin van dit seizoen voor 3,5 miljoen Euro en lichtte onlangs de aankoopoptie waardoor de Milanezen in totaal 7 miljoen Euro moesten overmaken aan Anderlecht. Saelemaekers stond 3 keer in het basiselftal en mocht 6 keer invallen bij I Rossoneri.

Bij Anderlecht speelde de jeugdinternational slechts 16 wedstrijden, waaronder 14 keer in de basis en 2 keer als invaller. Hij maakte in totaal 2 doelpunten voor Anderlecht, tegen Cercle Brugge en Club Brugge. Door de knappe prestaties bij AC Milan wordt de aankoop van Saelemaekers door de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport gezien als een koopje. Maakte Anderlecht een fout door de jonge Belg te vroeg te laten vertrekken?

Blijf steeds up-to-date en volg bwin ook op Instagram, Facebook en Twitter.

X