Golovkin - Canelo: de Mexicaan is favoriet in dit derde gevecht
Dortmund-Mönchengladbach (Bundesliga)

Golovkin – Canelo: de Mexicaan is favoriet in dit derde gevecht

Odds op: 14/09/2022

Canelo Álvarez neemt het op tegen Gennady Golovkin in de T-Mobile Arena in Las Vegas, Nevada op 18 september 2022. Ontdek onze tips om in te zetten op deze wedstrijd en blijf steeds op de hoogte bij bwin news, exclusieve betting partner van de Jupiler Pro League.

Wedden op Canelo Álvarez tegen Gennady Golovkin. De noteringen zijn in het voordeel van Álvarez.

Wat is hun geschiedenis?

Het eerste gevecht tussen Canelo en Golovkin vond plaats op 16 september 2017. Toen was Gennady de ongeslagen IBF/WBC/WBA middengewicht kampioen, en Canelo had een rechtmatige claim als middengewicht wereldkampioen. Het gevecht eindigde in een controversieel gelijkspel waarbij de meeste waarnemers vonden dat Golovkin eigenlijk verdiende te winnen.

Het tweede duel vond een jaar later plaats, op 15 september 2018. Golovkin was toen slechts de WBC/WBA kampioen en had zijn IBF-titel verloren. In deze rematch kreeg Canelo de overwinning na 12 rondes toegedeeld, in een zeer hechte en competitieve wedstrijd. Opnieuw vonden heel wat waarnemers dat Golovkin de verdiende winnaar was, maar deze beslissing was een stuk minder controversieel dan de beslissing een jaar eerder.

Wat te verwachten?

Het is duidelijk dat Golovkin wraak wil nemen voor de twee verloren duels, nadat hij twee keer op een controversiële manier het onderspit moest delven. Toch is de Mexicaan ook deze keer de favoriet om een derde keer te winnen. Golovkin moet een manier gaan vinden om de beweging van de veel jongere Alvarez te beperken zonder al te veel van zijn energie op te offeren als het gevecht naar de latere rondes zou gaan.

Toch is Golovkin, die ondertussen al 40 jaar oud is, niet kansloos. Hij heeft nog steeds ongelofelijk veel kracht, alhoewel hij aan snelheid heeft ingeboet, zoals bleek uit zijn duels tegen Sergiy Derevyanchenko en Ryota Murata. Alvarez is daarentegen fysiek op zijn best op dit moment en is zelfs verder geëvolueerd sinds hun twee vorige gevechten.

De kans dat Canelo Álvarez wint staat op 1.22 en voor Gennady Golovkin staat de kans op 4.50.

Toon andere wedopties

X