Wilder vs Fury
Wilder vs Fury

Wilder vs Fury 2: zien we deze keer wel een winnaar?

Odds op: 07/02/2020

Locatie: MGM Grand Arena

Datum en uur: 23/02/2020

Deontay Wilder was gelukkig dat het eerste gevecht op een gelijkspel uitdraaide na 12 ronden, maar we zijn er nog steeds van overtuigd dat de Amerikaan de rematch gaat winnen.

De ‘Bronze Bomber’ kreeg heel wat klappen tijdens de laatste ontmoeting tussen de twee in december 2018.

Hij behield echter zijn WBC heavyweight title omdat hij de Gypsy King twee keer neer kon krijgen. Fury verraste wel door tot in de laatste ronde overeind te blijven.

Als de huidige kampioen tijdens deze tweede confrontatie meer gefocust kan blijven, dan zijn de kansen in zijn voordeel.

Het lijdt geen twijfel dat Wilder de vaardigheden en subtiliteit van zijn tegenstander mist, maar zijn superieure kracht heeft hem sindsdien wel twee overwinningen opgeleverd.

De 34-jarige domineerde tegen Dominic Breazeale en schakelde ook de gerespecteerde Luis Ortiz uit in de zevende ronde.

Hij heeft nu 42 overwinningen op zijn naam staan, waar het gelijkspel tegen Fury eigenlijk de enige blamage op zijn CV is.

Wilder kan er soms ongeïntereseerd uitzien maar slaagt er telkens in om zijn tegenstanders op een bepaald moment te verrassen. En wanneer hij uithaalt slaat hij ook raak.

“Ik zal afmaken wat ik ben begonnen en deze keer zal Fury niet meer rechtkomen,” verklaarde de man uit Alabama.

“Ik heb mezelf keer op keer bewezen en ik zal het opnieuw doen in februari – er zullen geen onbeantwoorde vragen meer zijn.”

Ook Fury wil het afmaken deze keer

Fury leed aan psychische problemen na het onttronen van de grote Wladimir Klitschko in november 2015, waardoor hij meer dan 2 jaar aan de zijlijn stond.

Bijna iedereen die aanwezig was in het Staples Center of op tv keek, voelde dat Fury genoeg had gedaan om de beslissing in zijn voordeel te laten uitdraaien.

Bij de aankondiging van de rematch verklaarde Fury het volgende: “De datum is vastgesteld en de ‘Bomb Squad’ is er klaar voor. Het wordt tijd dat de echte kampioen gekroond wordt, het publiek kijkt uit naar het meest geanticipeerde gevecht in jaren”.

“Dit zijn onafgemaakte zaken voor mij, en in februari is het tijd om orde op zaken te stellen, ik kan niet wachten!”

De Brit heeft het echter slechts tegen twee beperkte tegenstanders opgenomen sinds zijn vorige confrontatie met Wilder. De vraag is daarom of hij er klaar voor is.

Fury toonde ongelooflijk veel moed door telkens opnieuw zijn rug te rechten maar Wilder weet ook hoe hij kan terugvechten in deze confrontatie.

Het gevoel heerst dat de ‘Bronze Bomber’ het tempo op elk gewenst moment kan verhogen en zijn uitdager kan overweldigen.

Het wordt een interessante strijd tussen twee sterke tegenstanders. De odd voor een overwinning van Wilder staat op 2.00 en de odd voor een overwinning van Fury staat op 1.91.

Toon andere wedopties

X