Grand Prix van Italië, Formule 1, motorsport weddenschappen
Grand Prix van Italië, Formule 1, motorsport weddenschappen

Odds GP F1 van Italië: Verstappen staat terug steviger op de eerste plaats

Odds op: 17/05/2023

De 6e etappe van het Formule 1-kampioenschap, de Emilia Romagna Grand Prix, wordt gereden op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari in Imola. De Emilia Romagna GP is de eerste van de twee races die dit F1-seizoen in Italië zullen plaatsvinden – de andere is de Italiaanse Grand Prix in Monza.

Wedden op de GP van Italië. De noteringen zijn in het voordeel van Max Verstappen en Sergio Perez.

Max Verstappen en Sergio Perez zijn favoriet

Het zal niemand verbazen dat Max Verstappen opnieuw de favoriet is om te winnen op zondag. Hij krijgt een odd van 1.14, terwijl zijn teamgenoot Sergio Pérez volgt op 3.75. Verstappen heeft tot nu toe drie van de vijf races dit seizoen gewonnen, terwijl Pérez er twee op zijn naam heeft geschreven, waarmee Red Bull alle vijf de overwinningen heeft behaald om het seizoen te openen. Fernando Alonso staat op de volgende plaats met een odd van 15.00. Hij is als derde geëindigd in vier races en als vierde in een andere race.

Red Bull domineert de F1

Red Bull is in 2023 de F1 nog meer aan het domineren dan ooit te voren, met vier gouden en zilveren medailles in de eerste vijf races. Dat succes begint natuurlijk met Max Verstappen, en hij is daarom natuurlijk favoriet om te winnen op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari in Imola. Max Verstappen is al geruime tijd de te kloppen racer en dat zal zo nog een tijdje blijven.

Red Bull heeft op dit moment een voorsprong van 122 punten op hun naaste rivalen Aston Martin in het constructeurskampioenschap. In het klassement van de coureurs leidt Max Verstappen met 14 punten voorsprong op zijn teamgenoot Sergio Perez, dankzij zijn derde overwinning van het seizoen in Miami.

Maar dit weekend in Imola markeert echter wel een cruciaal punt in het seizoen. Veel van de tien teams hebben namelijk naar deze ronde toe gewerkt om hun eerste grote upgrades van het seizoen te introduceren, en dan kijken we vooral naar Mercedes. Teambaas Toto Wolff heeft in de media aangegeven dat de W14 van Mercedes een nieuwe vloer, een nieuwe carrosserie en een nieuwe voorwielophanging zal krijgen in wat hij beschreef als een “large operation” voor hun 2023-auto. Het is daarom ook uitkijken naar wat Mercedes zal kunnen tonen op de Emilia Romagna Grand Prix.

De vorige winnaars

2022: Max Verstappen (Red Bull-RBPT)

2021: Ricciardo (McLaren-Mercedes)

2020: Gasly (AlphaTauri-Honda)

2019: Leclerc (Ferrari)

2018: Hamilton (Mercedes)

2017: Hamilton (Mercedes)

Toon andere wedopties

X