Roland Garros - Dames, sportweddenschappen
Roland Garros - Dames, sportweddenschappen

Swiatek – Muchova: Swiatek wil zichzelf opvolgen

Odds : 09/06/2023

In tegenstelling tot het herentoernooi was het damestoernooi op Roland Garros de afgelopen jaren het toneel van vele verrassingen, maar voor deze 122e editie lijken de kansen grotendeels in het voordeel van één speler in het bijzonder te gaan: Iga Swiatek.

De titelverdedigster en nummer één van de wereld, Iga Swiatek, wordt beschouwd als de favoriete om haar derde Grand Slam-titel te winnen.

Parijs, Frankrijk – De topgeplaatste Iga Swiatek zal het opnemen tegen Karolina Muchova in de finale van de French Open op zaterdag.

Swiatek is torenhoog favoriet

De kans dat Swiatek de finale van Roland Garros wint staat op 1.14.

Iga Swiatek zal op zaterdag de strijd aangaan met Karolina Muchova in de finale van Roland Garros 2023. Als topfavoriet heeft Swiatek een uitstekende vorm laten zien op het Parijse gravel. Ze begon het toernooi met een overtuigende 6-4, 6-0 overwinning op Cristina Bucsa en versloeg vervolgens Claire Liu met dezelfde score om de derde ronde te bereiken. In een ware demonstratie van haar kunnen vernederde de Poolse Wang Xinyu met 6-0, 6,0 voordat ze haar vierde ronde wedstrijd tegen Lesia Tsurenko won, omdat de Oekraïense zich moest terugtrekken wegens ziekte.

In de kwartfinales stond Swiatek tegenover Coco Gauff en versloeg haar met 6-4, 6-2 om zo een plek in de halve finale te veroveren. Tegen Beatriz Haddad Maia won Swiatek de eerste set met 6-2, maar Haddad Maia toonde veel vechtlust in de tweede set. Swiatek redde een setpunt in de tiebreak van de tweede set voordat ze deze met 7-6(7) naar zich toe trok en haar plaats in de finale verzekerde. Met haar indrukwekkende prestaties tot nu toe is Swiatek ongetwijfeld de grote favoriet om haar derde titel op Roland Garros te veroveren.

Wedden op Roland Garros doe je bij bwin

Muchova wil voor de verrassing zorgen

De kans dat Swiatek de finale van Roland Garros wint staat op 6.25.

Karolina Muchova heeft wellicht de grootste verrassing van Roland Garros 2023 laten zien. Ze versloeg in haar openingswedstrijd als underdog de als achtste geplaatste Maria Sakkari met 7-6(5), 7-5 en zette daarmee direct de toon voor het toernooi. Vervolgens versloeg ze Nadia Podoroska om de derde ronde te bereiken. Tegen Irina-Camelia Begu won Muchova met 6-3, 6-2 voordat ze Elina Avanesyan versloeg met 6-4, 6-3 om de kwartfinales te bereiken. In de halve finale wist Muchova een zwaarbevochten overwinning te behalen op Aryna Sabalenka. Hoewel Sabalenka de tweede set pakte, vocht Muchova terug en redde ze zelfs een matchpunt in de derde set voordat ze deze met 7-5 won.

Dit resultaat betekent dat Muchova voor het eerst in haar carrière de finale van een Grand Slam-toernooi heeft bereikt. Hoewel ze natuurlijk wel als underdog wordt beschouwd tegen Swiatek, heeft Muchova bewezen dat ze in staat is tot grote prestaties en zal ze ongetwijfeld alles geven om haar eerste Grand Slam-titel te veroveren.

H2H

Muchova leidt momenteel met 1-0 in de onderlinge ontmoetingen tussen beide speelsters. In de eerste ronde van de Prague Open in 2019 wist Muchova Swiatek te verslaan met 4-6, 6-1, 6-4. Hoewel Muchova de voorsprong heeft in het onderlinge record, moet worden opgemerkt dat deze overwinning plaatsvond voordat Swiatek de top bereikte en dat de omstandigheden nu anders zijn.

Overzicht van de winnaars

2022: Iga Swiatek

2021: Barbora Krejčíková

2020: Iga Swiatek

2019: Ashleigh Barty

2018: Halep Simona

2017: Ostapenko Jelena

Toon andere wedopties

X