Roland Garros - Dames, sportweddenschappen
Roland Garros - Dames, sportweddenschappen

Muchova – Sabalenka: Sabalenka is favoriet om naar de finale te gaan

Odds : 07/06/2023

In tegenstelling tot het herentoernooi was het damestoernooi op Roland Garros de afgelopen jaren het toneel van vele verrassingen, maar voor deze 122e editie lijken de kansen grotendeels in het voordeel van één speler in het bijzonder te gaan: Iga Swiatek.

De titelverdedigster en nummer één van de wereld, Iga Swiatek, wordt beschouwd als de favoriete om haar derde Grand Slam-titel te winnen. Ze zal echter sterke concurrentie moeten trotseren, met name van de nummer twee van de wereld, Aryna Sabalenka, die in januari Swiatek en Rybakina versloeg tijdens de Australian Open. Sabalenka versloeg Swiatek ook in de finale van het Masters 1000-toernooi in Madrid en bewees daarmee haar vooruitgang op gravel dit seizoen.

Muchova wil voor een stunt zorgen

De kans dat Swiatek de finale van Roland Garros wint staat op 15.00.

De blessures Karolina Muchova parten gespeeld na een succesvol seizoen in 2021, waarin ze de halve finale van de Australian Open en de kwartfinale van Wimbledon bereikte. Door een buikblessure en een daaropvolgende enkelblessure is ze afgezakt naar de 235e plaats op de wereldranglijst. Dit seizoen heeft ze echter stap voor stap haar carrière weer opgebouwd en is ze teruggekeerd naar de top 50. Muchova heeft indruk gemaakt op Roland Garros door onder andere de achtste geplaatste Maria Sakkari en Anastasia Pavlyuchenkova te verslaan. Ze staat nu op het punt om weer in de top 20 van de wereld te komen.

Wedden op Roland Garros doe je bij bwin

Sabalenka is outsider voor eindwinst

De kans dat Swiatek de finale van Roland Garros wint staat op 3.60.

Sabalenka, de nummer twee van de wereld, heeft dit seizoen indruk gemaakt met haar uitstekende tennis. Ze heeft haar eerste Grand Slam-titel gewonnen op de Australian Open en heeft een indrukwekkend gravelseizoen achter de rug, met onder andere twee opeenvolgende finales in Stuttgart en Madrid. Sabalenka heeft de afgelopen vijf wedstrijden op Roland Garros gewonnen zonder ook maar één set te verliezen en heeft daarmee haar eerste halve finale in Parijs bereikt. Met haar ogen gericht op de nummer één-positie zal ze vastberaden zijn om de overwinning binnen te slepen.

H2H

Sabalenka heeft een 1-0 voorsprong in hun onderlinge ontmoetingen, waarbij ze Muchova versloeg in de halve finale van Zhuhai in 2019. Hoewel Sabalenka als favoriet wordt beschouwd, kan Muchova volgens heel wat analisten zeker voor de verrassing zorgen. Deze wedstrijd belooft dan ook een boeiend gevecht te worden tussen twee getalenteerde spelers die allebei graag een plek in de finale willen bemachtigen. Het wordt interessant om te zien wie er als winnaar uit de bus komt en een stap dichter bij de titel komt op Roland Garros. In de finale neemt de winnaar van deze finale het naar alle waarschijnlijkheid op tegen de nummer één van de wereld Swiatek.

Overzicht van de winnaars

2022: Iga Swiatek

2021: Barbora Krejčíková

2020: Iga Swiatek

2019: Ashleigh Barty

2018: Halep Simona

2017: Ostapenko Jelena

Toon andere wedopties

X