Moto GP van Frankrijk: blijft Marc Márquez op de eerste plaats?

Odds op: 14/05/2019

Circuit: Le Mans

Datum en uur: 19/05/2019 – 14:00

Vijfde race van het wereldkampioenschap Moto GP. Marc Márquez is de grote favoriet in Frankrijk.

De noteringen voor de Moto GP Grand van Frankrijk zijn duidelijk in het voordeel van Márquez.

Márquez is dé favoriet

Marc Márquez is de grote favoriet. In Qatar werd hij tweede, in Argentinië won hij de race. In de Grand Prix van de Amerika’s raakte hij echter niet aan de finish door een valpartij. Márquez knoopte op het Circuito di Jerez de la Frontera terug aan met een overwinning en staat opnieuw op de eerste plaats. De Spanjaard heeft 70 punten, dat is er eentje meer dan Rins (69 eenheden). Márquez is de grote favoriet om ook in Frankrijk te winnen. De notering voor een overwinning van de Spanjaard staat op 1.85.

Ducati staat op kop

Dankzij de uitstekende prestaties van het Italiaanse duo Dovizioso-Petrucci is Ducati na de vier eerste races de beste fabrikant. Ducati telt 108 punten, dat zijn er 17 meer dan Yamaha.

Vooral Andrea Dovizioso maakte indruk tijdens de eerste races. Hij won in Qatar, werd derde in Argentinië en werd vierde in de Grand Prix van de Amerika’s en in Spanje. Dankzij deze sterke prestaties is hij een serieuze concurrent voor Márquez. De odd voor een overwinning van de Italiaanse piloot staat op 6.00.

Valentino Rossi (Yamaha) is de derde grootste favoriet. De 40-jarige coureur bewijst telkens weer dat hij nog steeds met de top meekan. Tijdens de laatste zes kampioenschappen eindigde hij maar liefst vier keer op het podium op het einde van het seizoen. Dit jaar eindigde hij op de vijfde plaats in Qatar, op de tweede plek in Argentinië en werd hij tweede in de Grand Prix van de Amerika’s. In Spanje moest de Italiaan genoegen nemen met de 6de plaats. De notering voor een overwinning van Rossi staat op 7.50.