MotoGP van San Marino: Marc Márquez is favoriet en Dovizioso de grootste outsider

Odds op: 11/09/2019

Circuit: Misano World Circuit Marco Simoncelli

Datum en uur: 15/09/2019 –

TV: EUROSPORT1

De veertiende race van het Moto GP-wereldkampioenschap. Marc Márquez is opnieuw de grote favoriet in San Marino. Dovizioso is de grootste outsider.

De noteringen voor de Moto GP van San Marino zijn duidelijk in het voordeel van Márquez.

Márquez is dé favoriet

Marc Marquez van Repsol Honda heeft een comfortabele voorsprong van 78 punten op Andrea Dovizioso van Mission Winnow Ducati. Ook in San Marino is de Spanjaard opnieuw favoriet. De 26-jarige Spanjaard eindigde 6 keer op de 1ste plaats en 5 keer op de 2de plaats dit jaar. In Groot-Britannië moest hij echter de overwinning aan zijn landgenoot Alex Rins laten.

De Spanjaard is telkens weer opnieuw de grote favoriet, maar zoals we in de laatste races in Oostenrijk en Groot-Britannië konden zien is niemand onoverwinnelijk. De notering voor een overwinning van Márquez staat op 2.10.

Dovizioso, Vinales en Quartararo zijn de outsiders

Dovizioso won de race in Oostenrijk en won in 2018 ook in San Marino. Het is daarom geen verrassing dat de Italiaan een kanshebber is om ook in 2019 op het Misano World Circuit Marco Simoncelli te winnen. De vraag is of hij na zijn geweldige overwinning in Oostenrijk alsnog kan bevestigen. In Groot-Britannië kon de Italiaan niet verder raken dan de eerste ronde na een botsing met Quartararo.

De notering voor een overwinning van Dovizioso staat op 5.50.

Maverick Vinales won nog nooit in San Marino. In Groot-Britannië, de laatste race, werd de Spanjaard derde achter Rins en Marquez. De Spanjaard heeft echter niet zijn beste seizoen en crashte al 3 keer in 2019. De 24-jarige racer is na zijn zilveren medaille op het Silverstone Circuit wel opgeklommen van de zesde naar de vijfde plaats.

De notering voor een overwinning van Vinales staat op 7.00.

Quartararo staat momenteel op de achtste plaats in het klassement. Hij slaagde er voorlopig in om 92 punten te verzamelen. In Groot-Britannië slaagde hij er niet in om de eerste ronde te overleven door een botsing met Dovizioso. Kan de Fransman zich herpakken in San Marino?

De notering voor een overwinning van Quartararo staat op 7.00.